Oyun Karıştı’nın prömiyeri yapıldı

  • 0
  • 1.616
Yazı Boyutu:

Yönetmenliğini Türk Tiyatrosu'nun duayenlerinden HaldunDormen ve Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu M. Çağlar İşgören'in üstlendiği KenLudwig'in yazdığı " Oyun Karıştı" adlı komedinin prömiyeri SahneTozu Tiyatrosu'nda yapıldı.

Çağrı Turnalı,  HandeÜlgentay, Yunus Aydın, Gamze Aksoy, Mevlüt Birlik , Hüseyin Çur,  Gülder Pınar ve  Arif Yıldırım’ın başlıca rolleri paylaştığı oyunilgi ve beğeniyle izlendi. Dormen ile 5’nci oyununu yöneten M. Çağlar İşgörenoyunun sezon kapanana kadar oynanacağını ve yeni sezonda oynanmaya devamedeceğini söyledi.

 
Oyununkonusu: Görkemli tiyatro geçmişleri sonrasında yıldızları sönen, küçükkasabalarda matine-suare oyunlar oynayarak geçimlerini sağlayan karı-kocaCharlotte ve George Hay’in çevresinde gelişiyor.  Oyunculardan Suzan, George’dan hamile kalacak,karısı George’u Avukatı Richerd Maynard ile terk edecek, çiftin kızlarıRozalinda bir yerel televizyon kanalında hava durumu sunucusu nişanlısı Howardile annesini ve babası George’u görmeye gelecek, Rozalinda’ya âşık tiyatronunmüdürü Paul hem karışıklıkları toparlamaya, hem de Rozalinda’yı geri kazanmayaçalışacak, kulakları ağır işiten kayın valide Ethel, karışan ortamı bilmedendaha bir karıştıracak, ortaya bir de (özgün metinde olmayan, Haldun Dormentarafından sonradan metne eklenen) kendisine Brütüs rolü önerildiğini iddiaeden bir oyuncunun çıkmasıyla karışıklığın dozu artacak.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv