Oyuncu, Yazar-Şarkıcı-Öğretmen

MOGAMBO’da gerçekleşen caz gecelerinin sürekli grubu olarak sahne alan The Gaffers’ın kurucusu- solisti Bilge Pelin Gazelci, aynı zamanda oyuncu, yazar ve öğretmen.

  • 0
  • 1.262
Oyuncu, Yazar-Şarkıcı-Öğretmen
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

MOGAMBO’da gerçekleşen caz gecelerinin sürekli grubu olarak sahne alan The Gaffers’ın kurucusu- solisti Bilge Pelin Gazelci, aynı zamanda oyuncu, yazar ve öğretmen.

1988’de İzmir’de doğan,  oyunculuk hayatına biyoloji öğretmeninin teşvik ve ısrarlarıyla lise yıllarında adım atan ve bu yıllarda Belediye Tiyatroları ile İzmir’in farklı birçok ilçesinde ve okulunda sahne alan Bilge Pelin Gazelci, üniversite yıllarında bu işi tamamen profesyonel olarak gerçekleştirmeyi hedefleyince tiyatro ve sahne üzerine eğitimler aldı. Aldığı eğitimler sırasında farklı illerde ve yurt dışındaki birden fazla çocuk oyununda yer alıp kendi çocuk oyunlarını yazdı.

Oyunculuğun yanı sıra yine üniversite yıllarında müzikle tanışan Gazelci, eğitimlerinin arasına şan ve kulak eğitimlerini de ekleyerek kurduğu The Gaffers grubuyla İzmir’in çeşitli mekanlarında sahne almaya başladı. Hızla yükselişe geçen müzik hayatı oyunculuğunu geride bıraktı ve The Gaffers grubu pop-rock-funk gibi birçok alternatif tarzda coverı bir araya getirerek seslendirdi ve dinleyicilerin beğenisini kazandı. Beste çalışmalarına da hız veren, tiyatro ve kamera önü oyunculuğu ile müziği istikrarlı bir şekilde yürüten Gazelci, The Gaffers grubuyla sahne çalışmalarının yanısıra özel bir okulda tam zamanlı Drama Öğretmeni olarak çalışıyor.

15 yıldır sanatsal çalışmalarını olanca hızıyla sürdüren Bilge Pelin Gazelci’nin şu andaki hedefi ise kendi sanat merkezini açmak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv