Özel Ege Lisesi 26. Dönem Mezunları Kep Giydi

Özel Ege Lisesi 26. dönem mezunlarını büyük bir coşkuyla uğurladı. 2016-2017 öğretim yılında mezun olacak 52 öğrenci, düzenlenen muhteşem bir törenle keplerini giyerek temsili diplomalarını aldı.

  • 0
  • 789
Özel Ege Lisesi 26. Dönem Mezunları Kep Giydi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel Ege Lisesi 26. dönem mezunlarını büyük bir coşkuyla uğurladı. 2016-2017 öğretim yılında mezun olacak 52 öğrenci, düzenlenen muhteşem bir törenle keplerini giyerek temsili diplomalarını aldı.
 
Özel Ege Lisesinin 2016-2017 öğretim yılında mezun olacak öğrencileri için Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde Kep Giyme ve Diploma Töreni düzenlendi.  97,10 ortalamayla okul birincisi olan Karya İslamoğlu’na diplomasını Özel Ege Lisesi Onursal Başkanı Cemil Eraslan verdi.  Başarılı öğrenci Lise Müdürü Aylin Musluoğlu ile yaş kütüğüne plaket çaktı.  96,47 puan ortalamasıyla Aleyna Naz Karaoğlan okul ikincisi, 96,15 puan ortalamasıyla Ece Geren okul üçüncüsü oldu.  Eraslan Vakfı başarılı öğrencileri bu yıl da unutmadı.  Eraslan Vakfı adına Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.    Yaklaşık 600 kişinin katıldığı törene katılamayan öğrenci yakınları için Özel Ege Lisesinin facebook sayfasından canlı yayın yapıldı. 
 
Törende öğrencilere seslenen Kurucu Temsilcisi Yansı Eraslan, 2017 mezuniyet töreninin Özel Ege Lisesi için ayrı bir sayfa açtığını, okulun mezun sayısının 1.000’i geçtiğini ve bunun heyecan ve övüncünü yaşadığını söyledi.  Eraslan, şöyle dedi:
 
“Sevgili Mezunlar,
 
Kiminiz Özel Ege Ortaokulundan, kiminiz dışarıdan gelmek suretiyle liseye burada başladığınızda muhtemelen bir kısmınızda akademik odaklı hedefler ve yüksek puanlı üniversitelere gitme arzusu vardı.  Özel Ege’nin bütünsel görünümünün ve kurumsal vizyonunun küçük bir kısmı olan ‘başarılı okul olma’ gerçeği bu şekilde düşünmenize sebep olmuş olabilir.  Ancak yıllar geçtikçe görüyoruz ki bu kurumun mezunu olmak isteyen pek çok genç insanın yalın değil, çoklu bakış açıları var.  Değerinizin ortaya çıkacağı bir yükseköğretim kurumuna yerleşme amacının yanında sağlam bir yaşam duruşuyla yetişmek, kırılgan olmayan bir mental modele sahip olmak, ülkesinin ve kendi toprağının insanlarının değerlerinin farkında olmak, dönüştürücü lider adayları olarak yaşama atılmak, ekonomik, siyasi ve sosyal yönden toplumunu bir üst eşiğe taşımak için çalışmak, sadece talep eden değil hizmet eden, sadece tüketen değil üreten ve ülkesinin yükünü taşımaya hazır gençler olarak üniversiteye ve hayata adım atmak.
 
Ekonominin her geçen gün hayatımızda daha fazla yer tutmasından olsa gerek sanayi devriminden bu yana insan, ‘katma değer ve yenilik’ üreten bir kimlikle tanımlanıyor.  Siz ise kendilerinden ‘medeniyet’ üretmeleri beklenen ve bu vizyonla yetiştirilen bir nesilsiniz.  Bunun hakkını verip veremeyeceğiniz kendi kişisel hayallerinize ve çabanıza bağlıdır artık.
 
Sevgili Gençler,
 
Ne kadar birikimli, ne kadar yüksek ideallere sahip olursanız olun yaşam sizden cesaret talep edecektir.  Toplumunuz için dönüştürücü liderliğe talip olacaksanız bu elbette çaba gerektirecektir.  Köhne ve çürümüş yapılara el attığınızda, kurulu nizamın acımasızlığıyla mücadele ettiğinizde, lüks ve konfora zahmetsizce ulaşanların yollarına çıktığınızda sizinle uğraşılacaktır.  Sizleri itibarsızlaştırmak, birikiminizi, kim bilir belki de yaşınızı veya deneyiminizi hafife almak isteyenlerle karşılaşacaksınız.  Sabrınızın, sebatınızın, dayanma gücünüzün test edildiği günlerden geçeceksiniz.  O günler geldiğinde Cemil Meriç’e kulak veriniz:
 
‘Bu ülkede sağcı-solcu yoktur.  Bu ülkede ilerici-gerici yoktur.  Bu ülkede yalnız namuslular ve namussuzlar vardır.  Siz namuslulardan olun.  Göreceksiniz, çok kalabalık olacaksınız.’
 
2017 Mezunları,
 
Gözlerinizden öpüyorum.  Yolunuz açık, ömrünüz saygın olsun.”
 
 
Lise Müdürü Aylin Musluoğlu ise her mezuniyet töreninin yeni bir heyecan, yeni bir hüzün, yeni bir sevinç, yepyeni bir gurur ve yeni bir uğurlama anlamına geldiğini söyledi. Musluoğlu, “Cumhuriyetin temel ilkelerinin korunmasında duyarlı ve topluma karşı sorumluluk duyguları gelişmiş, araştırmacı, girişimci, analitik düşünce ve takım çalışmasında başarılı genç bireyler olarak yetiştiğiniz Özel Ege Lisesinde akademik gelişiminizin yanı sıra yaşadığınız zamanın gereksinimlerine karşılık düşecek beceriler de kazandınız. Yolunuz açık ve aydınlık olsun” dedi.
 
Tören mezunlar ve aileleri için verilen kokteylin ardından sona erdi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv