Perde “Veda” ile açılıyor

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinliklerinin 2023-2024 yılı sezonu, bu gün (30 Eylül) saat 20.00’de Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde Veda oyunu ile açılıyor.

  • 0
  • 371
Perde “Veda” ile açılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinliklerinin 2023-2024 yılı sezonu, usta sanatçıların sahne alacağı muhteşem bir oyunla açılacak. Her yıl düzenlediği etkinliklerle on binlerce yurttaşı sanatla buluşturan belediye, yeni sezonunun açılışını Veda oyunuyla yapacak.
Ayşe Kulin’in aynı adlı eserinden Nedim Saban’ın tiyatro sahnesine uyarladığı ve yönetmenliğini yaptığı Veda oyununu Tiyatrokare oyuncuları sahneleyecek. Oyunda usta tiyatro sanatçısı Nevra Serezli, Aziz Sarvan, Fatih Gülnar, Meral Asiltürk, Zeynep Sevi Yılmaz, Alişan Özkan, Gizemnur Topaloğlu, Gizem Çayhanoğlu, Gaziemirli seyirciyle buluşacak. Veda oyunu bu gün (30 Eylül Cumartesi) saat 20.00’de Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Oyun hakkında
Cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerindeki değişim sancılarının getirdiği gerilimli atmosferde geçen oyun, yazarın son Osmanlı nazırı olan dedesinin hayat hikayesini, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun ilk yıllarını bir aşk hikayesi üzerinden ele alıyor. Bir konağın sakinlerinin ve onların hayatlarının işlendiği oyunda, savaşın acısı ve bir çağın değişiminde yaşanan acılar, umutlar, belirsizlikler ve kuşak çatışmaları anlatılıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv