Picasso’ya yoğun ilgi saatleri uzattı

Arkas Sanat Merkezi’nde açılan Picasso: Gösteri Sanatı Sergisi’nde Picasso’nun orijinal eserlerini görmek için gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisi, sergi saatlerini uzattı.

  • 0
  • 455
Picasso’ya yoğun ilgi saatleri uzattı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Arkas Sanat Merkezi’nde açılan Picasso: Gösteri Sanatı Sergisi’nde Picasso’nun orijinal eserlerini görmek için gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisi, sergi saatlerini uzattı. 18 Eylül’de açıldığından beri 30 binin üzerinde kişinin gezdiği serginin daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmesi için Arkas Sanat Merkezi Perşembe günlerine ek olarak hafta sonları da 10.00-20.00 saatleri arasında sanatseverleri ağırlayacak.

Arkas Sanat Merkezi, Picasso-Méditerranée projesi kapsamında düzenlenen sergiler serisinde Türkiye’yi “Picasso: Gösteri Sanatı” ile temsil ediyor. Picasso’nun tüm hayatı boyunca etkilendiği gösteri dünyasından ilham alarak yarattığı eserler, Arkas Sanat Merkezi’nin Picasso Méditerranée projesi için oluşturduğu  seçki ile bir araya geliyor. Paris Picasso Ulusal Müzesi’nden altmıştan fazla eserin yer aldığı sergide Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel’de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan toplam 83 eser yer alıyor. Picasso’nun pek çok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve yaşamına dair fotoğraflar ile gösteri sanatlarının sanat yaşamına olan etkisi izleyecilere sunuluyor.  Ayrıca sanatçının yazarlar, şairler ve müzisyenler gibi pek çok sanatçıyla sürdürdüğü yakın bağları belgeleyen fotoğraflar ve eserler de sergileniyor.  

Haftasonları da 20.00’ye kadar açık
Serginin rahat gezilebilmesi ve eserler için gerekli olan ortam koşullarını korumak için sergiye 40 dakikada bir 60 kişi alınıyor. Yoğun ilgi gören sergiyi daha fazla kişinin gezebilmesi için haftasonu ziyaret saatleri iki saat daha uzatıldı. Pazartesi hariç haftanın her günü açık olan Arkas Sanat Merkezi şimdi perşembe günlerinin yanı sıra cumartesi ve pazar günleri de 20.00’ye kadar diğer günler ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Ücretsiz olan sergi 5 Ocak’ta sona erecek.
Paris Picasso Ulusal Müzesi’nin özel desteği ile gerçekleştirilen, ana sponsorluğunu Türk Hava Yolları, resmi sponsorluğunu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sergi destekçiliğini de Allianz üstlendi.

Miniklere özel atölyeler
Picasso: Gösteri Sanatı sergisi kapsamında minikleri de unutmayan Arkas Sanat Merkezi, Cumartesi günleri 10:00-11:00 saatleri arası (5-7 yaş grupları için) ve 11:30-12:30 saatleri arası (8-10 yaş grupları için) düzenlenen ücretsiz atölyelerde çocuklar eğitmenleri eşliğinde öncelikle sergiyi gezecek, Picasso’nun eserleri arasında ilerlerken hem sanatçıyı hem de eserlerinin hikayelerini dinleyecekler. Ardından atölyeye geçerek hayal dünyalarını kağıtlara aktarıp, Picasso’dan aldıkları ilhamla kendi eserlerini yaratacaklar. Hafta içi ise okul gruplarına özel sergi gezisi ve grup çalışmaları yapılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv