‘PİJAMALI ADAMLAR’ KIRDI GEÇİRDİ

  • 0
  • 638
‘PİJAMALI ADAMLAR’ KIRDI GEÇİRDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aliağa Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleriyle Aliağa’nın sosyal yaşamına renk katmaya devam ediyor. Deneyimli oyuncu Necmi Yapıcı’nın yazıp yönettiği ve oynadığı ‘Pijamalı Adamlar’  adlı komedi oyunu Aliağa Belediyesi’nin Açık Hava Tiyatrosunda kapalı gişe oynadı. 
Murat Ergür, Ceyhun Fersoy, Erdem Baş, Ufuk Yapıcı ve Cem Aksakal gibi sevilen oyuncuların rol aldığı oyun geniş izleyicisi tarafından beğeniyle izlendi.

Bir akıl hastanesinde geçen ve kim akıllı kim deli? Nasıl ayırt etmeli? İçeridekiler mi deli yoksa dışarıdakiler mi? sorularını mizahi bir dille sorgulayan oyun, hiciv yoluyla verdiği mesajlarla dikkat çekti. Günümüzde yaşam koşullarının zorluğundan dolayı insanların delilik sınırında yaşadığını gözler önüne seren oyunda tiyatro seveler kahkaha fırtınasına tutuldu.

GÜLMEKTEN KIRDI GEÇİRDİ
Seyirciye sahneden ayna tutan oyunda; ‘Seksenler’ dizisi ile tanınan genç oyuncu Ceyhun Fersoy’un Aziz Yıldırım, taklidi geceye damga vurdu. Oyun esnasında pijamalarıyla zaman zaman seyircilerin arasına karışan oyuncular, kurdukları diyaloglarla tiyatro severleri gülmekten kırdı geçirdi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Neşeli dakikaların yaşandığı oyunun sonunda tüm oyuncu kadrosu sahnede bir araya geldi. Sahnede oyuncuları ayrı ayrı tebrik eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kayhan, ‘İstanbul Meydan Sahnesi’ ekibine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar adına Kyme Antik Kenti'ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti. Oyuncular neşeli dakikalar yaşattıkları seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

TÜRK TİYATROSUNA BÜYÜK DESTEK
Kendilerini Aliağalı tiyatro severler ile buluşturan Aliağa Belediyesine teşekkür eden deneyimli oyuncu Necmi Yapıcı, “30 gün boyunca Aliağa’ya bir birinden değerli tiyatro oyunlarının, sanatçıların gelmesi demek, Türk tiyatrosuna verilmiş büyük bir destek demek. Verdiği emeklerden ötürü Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı Volkan Severcan’a da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YAPICI: ALİAĞA BENİM MEMLEKETİM
İzmir seyircisinin gönlünde her zaman ayrı bir yere sahip olduğunu sözlerine ekleyen Yapıcı, “Bende bir İzmirliyim. Bu nedenle Aliağa benim memleketim sayılır. İzmir’de oyun oynamak her zaman çok güzel, İzmir’in seyircisi çok farklı oluyor. Bugün de Aliağalı seyirciler çok güzeldi, eğlenceli ve enerjikti. Seyirci iyi olduğu zaman biz de kendimizi iyi hissediyoruz” diyerek Aliağa Belediyesi Açık Hava Tiyatrosunu tıklım tıklım dolduran tiyatro severlere teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv