Pınar Enstitüsü İle “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde”

Ülkemiz süt sektörünün sürdürülebilirliğini ve küçük ölçekli süt çiftçisini desteklemek amacıyla, Pınar Enstitüsü liderliğinde başlatılan “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi ile Pınar Süt, Business Call to Action (BCtA)’a katıldı.

  • 0
  • 753
Pınar Enstitüsü İle “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ülkemiz süt sektörünün sürdürülebilirliğini ve küçük ölçekli süt çiftçisini desteklemek amacıyla, Pınar Enstitüsü liderliğinde başlatılan “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi ile Pınar Süt, Business Call to Action (BCtA)’a katıldı. Pınar Enstitüsü liderliğindeki bu proje ile üreticilere, sütlerinin kalitesini arttırırken verimliliklerini ve gelirlerini arttırmaya yönelik eğitimler sunulacak. Eğitimler, katılım göstermek isteyen tüm üreticilere açık olacak.

2008 yılında başlatılan Business Call to Action, şirketleri; tüketici, üretici, tedarikçi ve dağıtıcı olarak günde 8 dolardan daha az satın alma gücüne sahip kişilere yönelik kapsamlı iş modelleri geliştirmeye teşvik ederek Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne yönelik ilerlemeyi hızlandırmayı amaçlıyor. Birçok uluslararası kuruluş tarafından desteklenen programa Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ev sahipliği yapıyor.

Türkiye, dünyadaki en büyük on süt üreticisi arasındadır. Ancak küçük üreticiler tarafından üretilen süt miktarı giderek düşmektedir. Süt üretimi için gerekli yem ve diğer girdiler pahalıdır. Ayrıca çiftçiler modern ekipmanlar satın almak için gerekli sermayeye ulaşmakta zorlanmaktadır. Süt kalitesi; süt üretimini önemli ölçüde azaltan hayvan sağlığı sorunları, sağlık hizmetleri eksikliği ve uygun olmayan hijyen koşulları ile tehlikeye girmektedir. Küçük ölçekli süt üreticileri ise bu alanlarda kapsamlı bir bilgiye erişmeleri sağlanarak desteklenmelidir.
Kaliteli ve sağlıklı süt ve süt ürünleri üretiminde eğitimin önemine her daim inanan Pınar, kuruluşundan itibaren üreticilerin bilinçlenmesi için eğitime destek vermektedir. Bu çerçevede Pınar Enstitüsü yürütücülüğünde ve Pınar Süt & Çamlı Yem ortaklığında geliştirilen “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Süt Üretici Birlik & Kooperatifleri ile Üniversitelerin de desteği doğrultusunda “kamu-üniversite-sanayi” birlikteliği ile süt üreticilerinin “Hayvan Sağlığı, Hayvan Beslemesi ve Hijyen-Sanitasyon” konularında bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu sayede, halk sağlığının korunmasına katkı sağlanması, kalite ve verimlilik artışı ile birlikte üretici refahının da artması hedefleniyor.                                                                                                           
 
Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, eğitimlerin katılım göstermek isteyen tüm üreticilere açık olduğunu belirterek "Pınar Süt olarak, kurulduğumuz 1973 yılından bu yana, üreticilerimizin bilgi ve yetkinliklerini arttırmaya büyük önem verdik. Ürünlerimizi sürekli olarak daha yüksek kalite standartlarında üretmek istiyorsak, süt üreticilerimizi eğitimler yoluyla desteklemeye devam edeceğiz. Yaptığımız bu eğitim faaliyetleri verimlilik ve kalite bakımından olumlu sonuçlar vermektedir’’ diye konuştu.

BCtA Program Yöneticisi Paula Pelaez ise projeyle ilgili; "Pınar Enstitüsü’nün süt üreticilerine verdiği destek, süt hayvancılığını ve ailelerinin yaşamlarını iyileştirirken ürünlerin kalitesini de arttırmaktadır. Pınar Enstitüsü’nün bu kapsamlı girişimi, işletmelerin ticari sürdürülebilirliğine katkı sağlarken eşzamanlı olarak birçok Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG)’ne nasıl katkıda bulunabileceğini de mükemmel bir şekilde göstermektedir" dedi.

BCtA katılımının bir parçası olarak, projenin verimliliği nasıl arttırdığını ve üretim maliyetlerini nasıl düşürdüğünü göstermek için, iki pilot çiftlik ve on soğutma tankı olan üretici ile birebir uygulamalı çalışmalar yapılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv