Pinokyo yüzlerce çocuk ile buluşuyor

Haldun Dormen'in sanat danışmanlığını yaptığı, Çağlar İşgören'in genel sanat yönetmenliğini yaptığı Sahne Tozu Tiyatrosu'nda Pinokyo oyunu sergileniyor.

  • 0
  • 494
Pinokyo yüzlerce çocuk ile buluşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Haldun Dormen'in sanat danışmanlığını yaptığı, Çağlar İşgören'in genel sanat yönetmenliğini yaptığı Sahne Tozu Tiyatrosu'nda  Pinokyo oyunu sergileniyor.
 
Öğretici ve eğlenceli oyunları ile İzmir'de yüzlerce çocuk ile buluşan Sahne Tozu Çocuk Kulubü Ocak ayında Pinokyo oyununu sahneliyor. İlk temsili sergilenen oyun için veliler, oyunu ve oyuncuları çok beğendiklerini, çocuklar için çok öğretici olduğunu dile getirdi. Çocuklar ise oyun sonrasında oyuncular ile heyecan ve mutluluk içinde fotoğraf çektirdi.
 
Oyunun yönetmeni Gamze Aksoy, oyunu yönetirken çocukları sadece eğlendirmeyi değil, salondan çıkarken yeni bir şeyler öğrenmelerini amaçlıyor. Gelişen teknoloji pek çok alanda işlerimizi kolaylaştırsa da çocukların hayal gücü ve yaratıcılıkları için bir engel, ayrıca güvenlikleri için de bir tehdit oluşturmaktadır. Artık çocuklar güvenilir olmayan fakat kolay ulaşılabilen birçok bilgiye hemen sahip olabiliyorlar. Çocukların doğru yetişebilmeleri, iyi ve kötüyü ayırt edebilmeleri için ebeveynlerinin sözlerini dinlemeleri çok önemlidir. İşte Pinokyo oyunu tam da bu noktada aslında hayatı tanımakta çok yeni olan çocuklarımızın büyüklerinin onların iyiliği için söylediği sözleri dinlemenin önemini vurguluyor. Tanımadıkları insanlara güvenmemeleri gerektiğinin de üstünde duran Pinokyo tüm çocuklara sevginin ve dürüstlüğün gücünün ne kadar büyük olduğunu anlatıyor. Eğlenceli dansları ve müzikleriyle çocuklar kendilerini oyunun içinde bulurken, bir yandan da iyi ve kötü ayrımını öğreniyorlar.
PİNOKYO çocuk oyunu Ocak ayı boyunca her Cumartesi(12-19-26 Ocak) günü saat 14.00'te Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi'nde çocuk seyircileri ile buluşacak. Biletler Biletix ve Gişe'de. 02324418954
 
Oyunun Konusu:
Gepetto iyi bir kuklacıdır. Bir gün kukla yaparken odun parçasının konuştuğunu fark eder. Bu olaya çok şaşırır ve sevinçle ona Pinokyo adını verir. Pinokyo komiklikler yapar insanlar gibi konuşur, dans eder. Pinokyo, bir gün diğer çocuklar gibi olmak ister ve Gepetto'yu dinlemez sorumluluklarını yerine getirmez, bahaneler bulur. Gerçeği söylemediği zaman burnu uzar. Yolda iyi kalpli periyle tanışırlar. Peri onu kötü kalpli tilkiden korur, eve dönmesi için yardım eder.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv