Piri Reisli Öğrenciler Yale Yolunda

Piri Reisli öğrenciler, Dünya Bilginler Yarışması (World Scholar’s Cup) Atina’da yapılan Avrupa finallerinden başarı ile döndü.

  • 0
  • 592
Piri Reisli Öğrenciler Yale Yolunda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Piri Reisli öğrenciler, Dünya Bilginler Yarışması (World Scholar’s Cup) Atina’da yapılan Avrupa finallerinden başarı ile döndü.
 
Dünyanın 40 ülkesinde İngilizce eğitim yapan okullar arasında düzenlenen Dünya Bilginler Yarışması (World Scholar’s Cup)’nın 18-22 Temmuz tarihleri arasında Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Avrupa Finallerine katılan Piri Reisli öğrenciler Yale Üniversitesi’nde yapılacak dünya finallerine bir adım daha yaklaştı. Özel Güzelbahçe ve Karşıyaka Piri Reis Okulları’nın WSC Kulübü öğrencileri Defne Asenaoktar, Yasmin Çakır, Ceren Bayhan, Gülsen Ayda Önder, Zeynep Tozkoparan, Ece Ünalp, Alp Binoğlu, Barcha Çağatay, Duygu Ecem Ertan, Eda Rengin Erşar ve Mehmet Ali Helvacıoğlu finallerde 41 ülkeden bin 500 öğrencinin oluşturduğu 500 takım ile yarıştı.
 
Yarışma dili İngilizce onlar Fransızca öğreniyor
Fransızca eğitim yapan Özel Piri Reis Okulları, dünyanın dört bir yanında ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin öğrenerek yarıştığı münazara yarışması Dünya Bilginler Yarışması (World Scholar’s Cup)’nın Avrupa finallerinde öğretim dili İngilizce olan rakiplerini geride bıraktı. Bireysel yarışmalarda 5 altın, 4 gümüş madalya, bir Özel Da Vinci Madalyası ve 1 onur madalyası kazanan Piri Reisli öğrenciler Kasım ayında Yale Üniversitesi’nde yapılacak Şampiyonlar Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.
 
World Scholar's Cup Nedir?
Dünya'da kırktan fazla ülkede gerçekleşen, Dünya Bilginler Kupası (World Scholar's Cup) 2007 yılından bu yana düzenlenmektedir. Amacı geleceğin alim ve liderlerine global bir ortam yaratmak ve öğrencilerin farkında olmadıkları yeni becerilerini ve güçlü alanlarını keşfetmelerine olanak sağlamak olan organizasyon farklı kültürleri biraraya getirerek bugün ve geleceğe ait fikir ve durumlar üzerine münazara yaptırıp, kompozisyon yazdırmaktır.

Turnuava’da 3’er öğrenciden oluşan takımlar münazara, genel kültür testi, bilgi yarışması ve kompozisyon gibi dört temel bölümde yeteneklerini ortaya koyar. Bu bölümlere ek olarak ayrıca bazı turnuvalarda sosyal ve akademik olarak ek bölümler de yer alabilmektedir. Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bölgesel turnuvada ilk 10'a giren takımlar haziran ayının sonunda düzenlenen Dünya Turnuvası'na katılmaya hak kazanırlar. Bu turnuvada da başarılı olanlar her yıl Kasım ayında Yale Üniversitesi'nde düzenlenen Şampiyonlar Turnuvası’na katılma hakkını elde eder. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv