Piyanist fabrikası

DEÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dal Öğretim Üyesi Yard. Doc. Demet Eytemiz, adeta okulun piyanist fabrikası gibi çalışmayı sürdürüyor.

  • 0
  • 1.445
Piyanist fabrikası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

DEÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dal Öğretim Üyesi Yard. Doc. Demet Eytemiz, adeta okulun piyanist fabrikası gibi çalışmayı sürdürüyor.

 
Bu güne kadar yetiştirdiği piyanist sayısını hatırlamayan Eytemiz’in son dönem adından söz ettirdiği öğrencilerinden biri 27 yaşındaki Ege Emlek. 2008  yılında D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak lise devresine Yard. Doç. Demet Eytemiz'in öğrencisi olarak giren Emlek, eğitimi başarıyla tamamladı, Şu anda Yüksek Lisansına devam ediyor.

Fikret Uçar, Ege Emlek, Demet Eytemiz
Öğrenciliği boyunca yurtiçi ve yurtdışında birçok masterclass ve konserlerde yer alan Emlek,  8.Pera Piyano Yarışması’nda, “En iyi Türk Bestecisi yorumcusu’’ ödülü,  2014 yılında İtalya'nın Bari kentinde düzenlenen 24. Uluslar Arası Genç Müzisyenler ‘’Città di Barletta’’  Piyano Yarışması'nda 2.lik ödülü ve aynı zamanda Fazıl Say’ın ‘’Nazım’’ eseriyle ‘’ülkesinin müziğini en iyi yorumlayan sanatçı’’ ödülünü aldı.  2015 yılında D.E.Ü. Konservatuvarı okul orkestrası ile S.Saens 2. Piyano konçertosunun ilk bölümünü seslendirdi.

İrem Erkaya, Elif Totan
8. Sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Papatya Biter ise Rus Viva Music International Competition of Classical Music tarafından Alanya’da düzenlenen  “17. International Competition Of Classical Yarışması”nda solo piyano dalında kendi yaş katogorisinde 3. olarak, Amerika Newyork Carnigie Hall’de 11 Haziran 2020’de konsere çıkma hakkını kazandı.
 
Emre Alptekin
Emir İlgen ve Arkın Akçagül, Almanya Clara Schuman Musikschule’de düzenlenen 3. Uluslararası Piyano Yarışması’nda çok önemli dereceler elde etti. Baden Baden kentinde düzenlenen yarışmada Emir birincilik ödülü kazanırken, Arkın ise kategorisinde 2. oldu.

Arkın Akçagül,Emir İlgen, Demet Eytemiz
Emir ailevi nedenlerden dolayı müzik eğitimine İstanbul’da, Arkın ise Ankara üniversitesi Devlet Konservatuarı son sınıf öğrencisi, hedefi Avrupa’da yüksek lisans.
Geleceğin piyaderken nist adayları arasında ise şu anda 5. Sınıf öğrencisi Fikret Uçar, 10. Sınıf öğrencisi Elif Totan, 9. Sınıf öğrencisi İrem Erkaya, 12. Sınıf öğrencisi Emre Alptekin. Hepsi de Eytemiz’in göz bebeği…
 
Papatya Biter
DEMET EYTEMİZ
İzmir’de doğan, 1970 yılında İzmir Devlet Konservatuvarı, Piyano bölümüne giren, 1978 yılında Fransa’ya giden Demet Eytemiz, Grand Couronne Müzik okulunda Mlle Colette Teniere’nin öğrencisi oldu. Pont de L’arche Müzik Okulunda küçük çocukların piyano eğitimi konusunda Mr. Germain Besus’un asistanlığını yaptı. G. Couronne Müzik Okulunu bitirirken altın madalya ile ödüllendirildi. Konserlere katıldı. Yurda döndükten sonra İzmir Devlet Konservatuvarından sınıf atlayarak mezun oldu ve konservatuvara Öğretim Üyesi olarak atandı. Yurt içinde konserler verdi, TV ve radyo programlara katıldı. 2000 yılında Alman sanatçıları ile birlikte Elhamra sahnesinde oda müziği konseri verdi. 2001’de İzmir’de ‘Yılın Müzik Yorumcusu’ ödülünü aldı. 2002 yılında Amerikalı tenor Martin Dillon’la İzmir’de konser verdi. Yurt dışında çeşitli sanatçılarla, konserler verdi festivallere katıldı. 2007 yılında ABD-Minnesota Duluth’da yaz festivaline katıldı. Aynı festival çerçevesinde “TÜRK GECESİ” adıyla konser verdi. Kendi projesi olan ‘TÜRKİYE RENKLERİ’ adıyla 2006 yılında kurduğu grupla, opera sanatçılarıyla birlikte yerel ve evrensel sazları kullanarak, Anadolu ezgilerini çok sesli hale getirip toplumun ilgiyle izlediği birçok konser gerçekleştirdi. Birçok Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarında değişik repertuvarlarla komserler verdi..
DEÜ, Devlet Konservatuvarında yetiştirdiği öğrencileri, değişik yaş kategorilerinde yurt içi ve yurt dışında yapılan yarışmalarda ödüller aldı.
2009 – 2016 yılları arası D.E.Ü. Rektör danışmanı olarak görev yapan Demet Eytemiz, 1980 yılından beri çeşitli idari görevler yaptığı  DEÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi olarak geleceğin müzisyenlerinin yetişmesi için çaba harcıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv