Prematüreler 2 gün arayla doğdu

Son yıllarda artan erken doğumlara karşı ileri teknolojilerle, uzman hekim, hemşire ve personeliyle 31  Küvözle hizmet veren Menemen Özel Sada Hastanesi yenidoğan yoğun bakım servislerinde tedavi gören bebekleri kendi bebekleri gibi görüyor.

  • 0
  • 1.364
Prematüreler 2 gün arayla doğdu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Son yıllarda artan erken doğumlara karşı ileri teknolojilerle, uzman hekim, hemşire ve personeliyle 31  Küvözle hizmet veren Menemen Özel Sada Hastanesi yenidoğan yoğun bakım servislerinde tedavi gören bebekleri kendi bebekleri gibi görüyor. Tedavisi sona eren bebeklerin aileleri ise bebeklerine kavuşmanın mutluluklarını yaşıyor. 2 gün arayla Özel Sada Hastanesi’nde dünyaya gelen prematüre bebekler yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınarak 2 gün arayla da taburcu edildi.
22 Aralık 2016’da 26 haftalık ve 690 gram olarak dünyaya gelen Muhammet Enes Bebek ve 24 Aralık 2016’da 27 haftalık ve 1 kilogram olarak dünyaya gelen Çınar bebek tedavilerinin ardından ailelerine teslim edildi.

2 kilo 355 gram olarak taburcu oldu
Anne karnında gelişimini tamamlayamadığı için Özel Sada Hastanesi’nde erken doğumla dünyaya gelen Muhammet Enes bebek doğumun ardından vücut ısısını muhafaza etmek, beslenme aşamalarını sağlıklı geçirmek ve sağlığının kontrol altında tutulması amacıyla kuvözde takip edildi. Solunum sıkıntısı yaşamayan Muhammet Enes Bebek, doğumdan yaklaşık 3.5 ay sonra 2 kilo 355 gram olarak taburcu oldu.

Çınar Bebekte Sağlığına Kavuştu
Serap-Kadir Aygün çiftinin 27 haftalıkken 1 kilogram olarak dünyaya gelen ve Çınar adını verdikleri bebekleri ise tedavinin ardından 2 kilo 260 gram olarak sağlıklı bir şekilde ailelerine teslim edildi.

Erken doğumlarda Artış Var
Özel Sada Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Çiçek son yıllarda erken doğumlarda artış gözlendiğini belirterek, bu konuda hastanemizin yenidoğan yoğun bakım ünitesi Sağlık Bakanlığı’nın sınıflandırmasına göre 3’üncü basamak yenidoğan yoğun bakım ünitesidir. Servisimizde 31 küvözle, ileri teknolojilerle hizmet vermekteyiz. “Muhammet Enes bebek henüz 6,5 aylıkken çok erken ve düşük kilolu olarak dünyaya geldi. Çınar Bebek ise 27 haftalıkken 1 kilogram olarak dünyaya geldi. Her iki bebeğimizin doğumu da 2 gün arayla gerçekleşti. 2 gün arayla da taburcu ettik. Bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde ailelerine teslim ettik. Bundan sonra ise rutin kontrolleri takip edilecek” dedi.

Teşekkür ediyoruz
Çok zorlu bir süreçten geçtiklerini söyleyen Çınar ve Muhammet Enes bebeklerin aileleri ise “ bu süreçte her zaman yanımızda olan ve tedavide emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Evlatlarımıza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştular.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv