Proaktif yaklaşımlarla güçlü mesajlar

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un, gerek iç gerekse dış etkenlerden dolayı piyasada yaşanan sıkışıklığın zorladığı KOBİ’ler başta olmak üzere ekonomiyi olumlu etkileyeceğini söyledi.

  • 0
  • 729
Proaktif yaklaşımlarla güçlü mesajlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un, gerek iç gerekse dış etkenlerden dolayı piyasada yaşanan sıkışıklığın zorladığı KOBİ’ler başta olmak üzere ekonomiyi olumlu etkileyeceğini söyledi. Yorgancılar, “Borçların yapılandırılması; hem iş dünyamıza, hem piyasalara hem de devlete olumlu yansıyacaktır. 3 taraflı bir kazan-kazan ilkesi söz konusudur. Ekonomi yönetiminde böylesi proaktif yaklaşımlar, önce iç piyasalara, ardından da küresel piyasalara verilmiş güçlü bir mesajdır” dedi.

 
Yorgancılar, ülke ve toplum olarak, olağanüstü bir dönemden geçerken ve dünyanın gözü kulağı ülkemizde iken atılan adımlar, yapılan hamlelerin takdire şayan olduğunu belirtti. Yorgancılar, “Türkiye, tek yürek olarak birlik ve beraberlik içerisinde çok önemli mesajları kenetlenerek dosta düşmana vermiştir. Bunun ötesinde bu süreçte yabancı yatırımcıların Türk ekonomisine ilişkin endişeleri had safhaya ulaşmışken, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek, Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu süreci de çok başarıyla yönetmişlerdir. Piyasalar için güven birinci derece önemlidir. Bu güven de, en üst makamlarca kısa bir süre içerisinde tesis edilmiştir. İş dünyası olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Bugünkü, doların ve Borsa’nın değerleri de, tarihinin en olağanüstü dönemini yaşayan ülke için bir başarı göstergesidir” diye konuştu.

İnancımızı hiç yitirmedik
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un böylesi bir süreçte piyasayı önemli ölçüde rahatlatacağını, KOBİ’lerin hareket alanını genişleteceği ve devletin de alacaklarını hızlandıracağına olan inancını vurgulayan Yorgancılar şöyle devam etti “Vergi affına karşı biri olarak, baktığımızda borçların yapılandırılması; hem iş dünyamıza, hem piyasalara hem de devlete olumlu yansıyacaktır. 3 taraflı bir kazan-kazan ilkesi söz konusudur. Ekonomi yönetiminde böylesi proaktif yaklaşımlar, önce iç piyasalara, ardından da küresel piyasalara verilmiş güçlü bir mesajdır. Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak; bizler ülkemizin geleceğine olan inancımızı hiç yitirmediğimiz gibi son yaşananlarla birlikte daha da güçlendirdik. O nedenle, daha çok üretmeye, yatırım yapmaya, istihdam sağlamaya dünden daha çok zorunlu olduğumuzu görüyoruz. Devlet büyüklerimiz bu şekilde iş dünyasının yanında olmaya devam ettiği sürece, Türkiye önüne çıkan, önüne çıkartılmak istenen tüm engelleri tek yürek olarak aşacaktır. Bu şekilde kenetlendiğimiz sürece, Türkiye için kötü günler artık geride kalmıştır.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv