Problem yaşamamak için egzersiz

Mcd Personal Training Studio sahibi Mert Can Dilmaç, ülkemizde insanların bir sağlık problemi yaşadıklarında spora başladıklarını, bu problemleri yaşamadan egzersiz yapmaya başlasalar bu rahatsızlıkların önüne geçebilerek daha sağlıklı ve mutlu olabileceklerini söyledi.  

  • 0
  • 1.760
Problem yaşamamak için egzersiz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Mcd Personal Training Studio sahibi Mert Can Dilmaç, ülkemizde insanların bir sağlık problemi yaşadıklarında spora başladıklarını, bu problemleri yaşamadan egzersiz yapmaya başlasalar bu rahatsızlıkların önüne geçebilerek daha sağlıklı ve mutlu olabileceklerini söyledi.  

 
7 den 70 e herkesle çalıştıklarını söyleyen Mert Can Dilmaç, “Yaş sınırımız yok. Yeterki kişi egzersiz yapmak istesin. Sağlık problemi olan sırt ve bel ağrıları gibi eklem rahatsızlıkları olan kişilerle de çalışmaktayız. Bu kişilerde ciddi sonuçlar alıyoruz. Ülkemizde insanlar bir sağlık problemi yaşadıklarında spora başlamak yerine bu problemleri yaşamadan egzersiz yapmaya başlasalar bu rahatsızlıkların önüne geçebilir daha sağlıklı ve mutlu olabilirler.  Gelen kişileri öncelikle bir teste tabi tutuyor, vücut ölçülerini alarak kuvvet ve esneklik testi ve postural analizin ardından kişinin fiziksel verileriyle birlikte cinsiyet, yaş, sporcu geçmişi, genetik özellikleri, fiziksel uygunluğu ve sağlık durumunu göz önünde bulundurarak bireye özel hedefine yönelik antrenman programını planlıyoruz. Reformer,pilates, functional Training (fonksiyonel antrenman),  fitness, outdoor Training, TRX ve postural Training çalışmalarla kişinin daha sağlıklı, mutlu ve yaşam kalitesini arttırarak  fit bir yaşam sürmesini sağlamasına katkıda bulunuyoruz” dedi.
Personal Training’in profesyonel eğitmen tarafından kişiye özel egzersiz programları hazırlanarak, antrenman süresince eğitmen ile bire bir uygulanması olduğunu belirten, Dilmaç, “Personal trainer (Kişisel Antrenör),  kişilerin farklı ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için egzersiz planı hazırlarken standart programlardan farklı olarak, sporcunun sağlık durumu, fizyolojik durumu, spor geçmişi, yaşam tarzı, alışkanlıkları ve psikolojik durumu (sinirli, mutsuz, çabuk sıkılan vb) dikkate alınarak, ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda egzersiz programı hazırlar. Çalışmaların tüm detayları müşteriye özeldir. Periyodik ölçümler, nabız ve tansiyon kontrolü ilave testler yaparak gelişim takip edilir. Hedeflenen sonuca ulaşmanın anahtarı, kişilerin antrenman programlarına düzenli, disiplinli ve ayrıntılara dikkat ederek uygulamalarına bağlıdır” diye konuştu.
 
Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü mezunu olan Dilmaç,  8 yıl Artistik Cimnastik antrenörlüğü yapan Dilmaç, bu süreç içerisinde Fitness ile ilgilenmeye başladı ve çeşitli spor salonlarında antrenörlük ve yöneticilik yaptı. Son 4 senedir antrenörlük yaparken Personal Trainer olarak ta hizmet vermeye başladı. Fitness salonlarında yapılan çalışmaların genel olması ve aynı anda birçok kişiyle ilgilenmenin yapılan antrenmanın verimini düşürdüğünü gözlemleyince özel antrenör olarak çalışmalarına devam etmeye karar verdi ve kendi salonunu açtı. Dilmaç’ın Personal Trainer, Cimnastik Antrenörlüğü, Fitness Antrenörlüğü, Matwork Pilates, Reformer Pilates, Cadillac ve Postural Training, Masörlük ve Wellness dallarında İtalya’dan Sertifikaları bulunuyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv