Prof. Dr. Apaydın Avrupa Yüz Plastik Cerrahisinin Zirvesinde

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın, Avrupalı estetik cerrahların en üst akademik örgütü olan Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi’nin başkanlığına seçildi.

  • 0
  • 635
Prof. Dr. Apaydın Avrupa Yüz Plastik Cerrahisinin Zirvesinde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın, Avrupalı estetik cerrahların en üst akademik örgütü olan Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi’nin başkanlığına seçildi.

Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi’nin Portekiz’in Lizbon kentinde 27-30 Eylül tarihlerinde yapılan yıllık toplantısında Prof. Dr. Fazıl Apaydın akademi başkanı seçildi. Akademinin yeni yönetim kurulunda İngiltere’den iki Portekiz’den bir cerrah yer aldı. Son iki yıldır akademi genel sekreterliğini yürüten Prof. Dr. Apaydın “Bu onuru ülkeme, İzmir’e ve Ege Üniversitesi’ne yaşatmaktan dolayı mutluyum” dedi.

Geçmişi 40 öncesine dayanan Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi, gerek Avrupa gerekse Asya ülkelerinde yüz plastik cerrahisi konusundaki en köklü akademisi konumunda. Bin civarında üyesi bulunan akademinin son yıllarda Türkiye’den üye sayısı artmış durumda. Lizbon’da yapılan yıllık toplantıya 550 cerrahın katıldığını söyleyen Prof. Dr. Fazıl Apaydın, oturumlarda burun estetiği, yüz kanserleri, yüz estetik cerrahisi gibi konulardaki gelişmelerin alanlarında uzman bilim insanları tarafından katılımcılarla paylaşıldığını ifade etti.

Son yıllarda Türkiye’nin estetik cerrahi alalında büyük ilerlemeler kaydettiğini belirten Prof. Dr. Apaydın iki yıl sürecek başkanlık döneminin önemini şu sözlerle açıkladı; “Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi, Avrupa’da alanında öncü bir kurum. Son yıllarda akademinin Türkiye’den üye sayısı arttı. Çünkü, Türkiye bu alanda Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Akademi başkanlığına ilk kez bir Türk bilim insanı seçildi. Bu pozisyon, bu konuda Avrupa’daki çalışmalara yön vermek için güzel bir pozisyon. Aynı zamanda Avrupa’daki gelişmeleri Türkiye’ye daha iyi bir şekilde getirmek için de önemli bir pozisyon. Esasen en önemli hedef; bu konudaki eğitim düzeyini artırmak. Doktorların daha iyi eğitilmesini sağlamak için çabalamaktır.”

İzmir’den Ege Üniversitesi’nden bir bilim insanı olarak böyle bir göreve seçilmiş olmanın kendisi için çok büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fazıl Apaydın, “Avrupa’da, Amerika’da Türkiye deyince herkes İstanbul’u biliyor. Ben 17 yıldır İzmir’i gittiğim ülkelerde tanıştığım herkese ezberlettim. Yani İzmir’den de demek ki böyle bir şey yapılabiliyor. Ben Ege Üniversitesi mensubu olmaktan gurur duyuyorum her zaman. Buranın öğretim üyesi olarak Avrupa’nın en önemli kuruluşunun en tepesine çıkma şansım oldu. Bunun için üniversitenin sunduğu imkânlara minnettarım. Bu anlamda da Ege Üniversitesi dünya çapında bir üniversite. Buradaki hocalarımızın da dünya çapında olduğunun bir göstergesi.” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Arşiv