Prof. Dr. Jin, "Ağız ve diş sağlığı hastalıkları dünyada 2,9 milyar insanı etkiliyor”

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 50. Yıl Etkinlikleri kapsamında “Koruyucu Diş Hekimliği Sempozyumu” gerçekleştirildi.

  • 0
  • 562
Prof. Dr. Jin,
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ)  Diş Hekimliği Fakültesi 50. Yıl Etkinlikleri kapsamında  “Koruyucu Diş Hekimliği Sempozyumu” gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bilim Sanat Amfisinde düzenlenen sempozyuma EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gülcan Coşkun Akar ve Prof. Dr. Ali Gürkan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte, Hong Kong Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI) Konsey Üyesi Prof. Dr. Lijian Jin “Ağız ve Dişeti Sağlığında Küresel Zorluklar, Yeni Stratejiler, Güncellemeler ve Perspektifler” konulu sunum yaptı. Prof. Dr. Jin, "Sağlığın hiçbir zaman parayla satın alınmayacağının ve çok kıymetli olduğunun altını çiziyorum. Vücut sağlığı bir bütündür ve bu bütünlük bozulduğunda hayatımızı devam ettiremiyoruz" dedi.

 Ağız hastalıklarının, sağlığı etkileyen temel hastalıklardan olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Jin, "Ağız ve diş sağlığı hastalıkları dünyada 2,9 milyar insanı etkiliyor. Çocuklar açısından ise ağız ve diş sağlığı hastalıkları birinci sırada görülen hastalıktır" diye konuştu.

Sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Jin'e E.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gürkan tarafından sertifika ve çiçek sunularak, üniversite adına teşekkür edildi.

Program kapsamında, FDI Üye İrtibat ve Destek Komite Başkanı Dr. Duygu İlhan'ın "Ağız Sağlığını Geliştirmek için Küresel İletişim ve Ekip Çalışması" hakkında, Prof. Dr. Ece Erden ve Prof. Dr. Şebnem Türkün’ün ise "Her Yaşta Diş Çürüğünden Korunma" başlıklı sunumları yaptılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv