Ressam Zeyrek’in eserleri Konak’ta sergilendi

  • 0
  • 489
Yazı Boyutu:

Usta Ressam Güven Zeyrek, sanat yaşamındaki 48.sergisini Konak Belediyesi’nin destekleriyle Güzelyalı Kültür ve SanatMerkezi’nde açtı. 31 eserin sergilendiği sergiye İzmirli sanatsever yoğun ilgigösterdi. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında 47 sergiye imza atan Zeyrek, 48.sergisini Konak’ta açmanın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, sanatave sanatçıya destek veren Konak Belediyesi’ne teşekkür etti.

Çağdaş Türk resminde kendi tarzını sürekli kılan RessamGüven Zeyrek, yalın ve monokrom bir etkiyle netleşen, fazlalıklarından arınmışderin ve soluklu eserlerinden oluşan sergisini İzmirli sanatseverlerinbeğenisine sundu. Usta ressam aşkın soyutlama iradesiyle sanatını kuran vegeliştiren yaklaşımıyla; kendi imge düzenini yansıttığı sanatından hiçbir ödünvermeden, bu günlere gelebilen sanatçı 48. kişisel sergisini KonakBelediyesi’nin destekleriyle açtı. Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür ve SanatMerkezi’ndeki sergide Zeyrek’in 31 eseri sergileniyor.

SANATIN MERKEZİ KONAK
Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’adesteklerinden dolayı çok teşekkür eden Zeyrek, “Sergilerimle 30 yıldırsanatıma devam ediyorum. Bu sergi 48. kişisel sergim oluyor. Eserlerimle gururduyuyorum. Sanatın ve sanatçının yanında olan Konak Belediyesi’ne ve yeniseçilen Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür ediyorum” dedi. Konak BelediyeBaşkan Yardımcısı Serpil Güngör’ün de katıldığı serginin açılışında KonakBelediye Başkanı Sema Pekdaş’ın sergiyle ilgili mesajı da okundu. İzmirlisanatçı Güven Zeyrek’i resim sanatına verdiği katkılarından dolayı kutlayan Pekdaşmesajında, “Yeni dönemde Konak Belediyesi’nin kültür sanat çalışmalarına yenibir yön verme ve nitelikli sanat etkinlikleri ile sanatçılarımızı Konak’tabuluşturma kararlılığında olacağız. Konak’ta sanatın ve sanatçının nefes alıpverdiği, el birliğiyle sanat üreten bir kent yaratacağız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv