Ressamlar,dostluk, barış ve sevginin resmini yapacaklar

  • 0
  • 812
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi,I.Uluslararası Dostluk Barış Sevgi çalıştayı düzenliyor. Ressam-yazar Hülya Sezginkoordinatörlüğünde düzenlenen çalıştaya 7 ülkeden 26 ressam katılıyor.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Uluslararası çaptabir resim çalıştayı düzenlemenin onur ve mutluluğunu yaşayacaklarınıbelirterek, “Sekiz gün boyunca 7 ülkeden 26 sanatçıyı ağırlayacağız. Çalıştayaöncülük eden Güzelbahçeli ressam Hülya Sezgin'e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştayın koordinatörlüğünü yapan Ressam Hülya Sezgin “Yerlive yabancı pek çok çalıştay ve festivale katıldım. Son beş yıldır kendim de düzenliyorum.Çalıştaylara bu festivallerde tanıştığım ve dost olduğum, ülkemizde ve kendi ülkelerindeünlü olan değerli ressamları davet ediyordum. Bu güne kadar Aydın Karacasu Belediyesi,Buldan Belediyesi ve Marmaris Star Otel'de yaptım. Talep gelen belediyere memnuniyetledestek veriyorum. Ancak Güzelbahçe'de yaşadığım için hep hayalim bu güzel beldemizdede böyle bir etkinlik yapmaktı. Sağ olsun bu yıl belediye başkanımız sayın Mustafaİnce bu dileğimi yerine getirdi. Konuklarımızla resim yapmanın yanında İzmir'imizive çevre ilçeleri gezeceğiz. Çünkü pek çoğu akademisyen ve ülkelerinde bizi anlatacaklar,kataloglarımızı götürecekler. Yurdumuzun ve güzel ilçemizin tanıtımını yapacağız.Karşılıklı dostluk ve sanat alışverişlerinde bulunacağız. O yüzden son derece mutluyum.Bu çalıştayı her yıl yapmak istiyorum.” dedi.
Katılan ülkeler Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Rusya-Ural, Kosova, Bulgaristanve Türkiye.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv