ROMA’DA HIRİSTİYANLIĞIN TARİHİNE, AKHİSAR IŞIK TUTUYOR

  • 0
  • 928
Yazı Boyutu:

Hıristiyanlığın yayılmasında önemli yeri olan Akhisar, sahip olduğu tarihi birikimini Hıristiyanlığın kalbi Roma’ya taşıdı. 
Akhisar’ın Ulusal ve uluslararası ölçüde tanıtımına yönelik yapılan tanıtım projelerinden biri daha hayata geçti. İstanbul, Antalya ve İzmir- Çeşme’de gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarının son durağı Roma oldu. Hristiyanlık tarihini aydınlatacak Thyateira Antik Kenti kazılarına ait fotoğraflar, Hristiyanlığın kalbi Roma’da sergileniyor.
 
Akhisar’ın geçmişi, Roma’da tarih meraklılarıyla buluştu
Akhisar Belediyesi sınırları içinde kalan ve Hristiyanlığın yayılmasına dair izleri barındıran Thyateira Antik Kenti kazıları, uluslararası fotoğraf sanatçısı Mehmet Okutan tarafından kare kare belgelendi. Hıristiyanlığın ilk yedi kilisesinden biri gün ışığına çıkarken, aydınlanan Hıristiyanlık tarihi, Türkiye Vatikan Büyükelçiliği himayesinde, Akhisar Belediye’si ve İlay Ajans işbirliğiyle “Illuminare/ Aydınlatmak”adlı fotoğraf sergisiyle Roma’da sergilenmeye başlandı.
 
Akhisar ya da antik adıyla Thyateira, MÖ 2200 yılında kurulduğu sanılan Lidya’nın ve Pergamon Krallığı'nın önemli bir şehri olarak görülüyor. Hristiyanlığı Anadolu’da yayan Aziz Pavlus’un Batı Anadolu'da kurduğu 7 kiliseden birini barındıran antik kentin bu özelliğiyle İncil’de iki ayrı yerde adı geçiyor.
 
22 Ağustos Çarşamba günü T.C Roma Kültür ve Tanıtım Müşavirliği’nin Cumhuriyet Meydanı(Piazza della Repubblica)’nda bulunan sergi salonunda sergilenmeye başlanan fotoğraflar, Akhisar’ı Hıristiyan dünyasına tanıtacak. 7 Eylül’e kadar sürecek sergi ile Akhisar’ın İzmir Selçuk’taki Meryem Ana Kilisesi’nden sonra Hıristiyanlığın hac merkezlerinden biri olması planlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv