Romanya Milli Günü’ne coşkulu kutlama

Romanya Ulusal Günü, Romanya'nın İzmir Konsolosu Miora Ştefan'ın ev sahipliğinde Wyndham Grand İzmir Özdilek’te düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

  • 0
  • 1.059
Romanya Milli Günü’ne coşkulu kutlama
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Romanya Ulusal Günü, Wyndham Grand İzmir Özdilek’te düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.
Romanya'nın İzmir Konsolosu Miora Ştefan'ın ev sahipliğindeki resepsiyona Romanya Büyükelçisi Gabriel Şopanda, Ege Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Cüneyt Hoşcoşkun,İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Manisa Emniyet Müdürü  Fevzi Bilgiç, Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosu Thomas Gerlach, İtalya Konsolosu Luigi Iannozzi, ile fahri konsoloslar ve davetlilerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

İki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının sonra kısa bir konuşma yapan başkonsolos Miora Ştefan, palinca, cozanak, zakusca, fasuliye ezmesi ile  Romen ruhundan bir damla taşımak istedikleri gecelerinde geleneksel Romen yemekleri, Mamaliga ile Sarmalute, kızarmış patates ile mici/ mititei gibi Romanya’ya has  yemekleri yöreyi yaşamadan  bilerek Romanyal  aşçılar gibi harika bir şekilde hazırladığı için otelin mutfak şefi Muzaffer Yalçın’a ve ekibine teşekkür etti.
Romanya Büyükelçisi Gabriel Şopanda ise iki ülke arasında dostane ve ticari ilişkilerin gelişmesinden yana olduklarını söyledi.
Gecenin düzenlenmesine katkı koyan, Romanya’da yatırım yapan veya Romen Şirketleriyle işbirliği içersinde olan sponsor firmalara teşekkür mektupları takdim edildi.

Romanya’nın eski top modeli- Asia Grubuyla Pop Müziği’nde büyük başarılar elde eden, Türkiye’de evlenerek yaşamını burada sürdüren Anca Neacşu Yaman, dansçılarıyla birlikte geceye renk kattı.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv