Rota Koleji’nden Eczacıbaşı’na

Türk voleyboluna başarılarıyla adını altın harflerle yazdıran Eczacıbaşı, Rota Koleji altyapısından yetişen ABD asıllı 12 yaşındaki Dalia Wilson’u transfer etti. Bu transferle İzmir ekibi yetiştiricilik özelliğini bir kez daha ön plana çıkartırken iki kulüp arasında bu alışverişle dostluk köprüsü kuruldu.

  • 0
  • 753
Rota Koleji’nden Eczacıbaşı’na
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk voleyboluna başarılarıyla adını altın harflerle yazdıran Eczacıbaşı, Rota Koleji altyapısından yetişen ABD asıllı 12 yaşındaki Dalia Wilson’u transfer etti. Bu transferle İzmir ekibi yetiştiricilik özelliğini bir kez daha ön plana çıkartırken iki kulüp arasında bu alışverişle dostluk köprüsü kuruldu. Annesi Türk, babası Amerika vatandaşı olan ve Rota Koleji altyapısında voleybola ilk adımı atan Dalia Wilson, kısa sürede gösterdiği gelişimle, başarı sınırları Avrupa’yı aşan Eczacıbaşı’nın dikkatini çekti. Bu transferle iki kulüp arasında dostluk köprüsü kurulurken Rota Koleji’nden yetişen başarılı oyuncuların Eczacıbaşı’na; Eczacıbaşı’nda tecrübe kazanması düşünülen oyuncuların Rota Koleji’ne verilmesi yönünde prensip anlaşmasına varıldı.
 
Rota Koleji’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Tüm branşlarda olduğu gibi voleybol altyapımıza da kurulduğumuz günden bu yana büyük önem veriyoruz. Dalia Wilson da bu önemin bir parçası oldu. Dalia Wilson’un Eczacıbaşı’na transfer olmasıyla hem gururlandık hem de mutlu olduk. Voleybolda temel eğitimini kulübümüzün altyapısında alan Wilson’un elde edeceği başarılar bizlerin göğsünü kabartacak ve altyapımızdaki diğer sporcularımıza da öncülük edecektir. Dalia Wilson’a kulübümüze yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor, spor yaşamına devam edeceği Eczacıbaşı kulübünde üstün başarılar diliyoruz.”   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv