Rotary 2440’ta Bayrak Lütfi Demir’de

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun 2017-2018 Dönem Başkanı Lütfi Demir, Konak Rotary Kulübü ev sahipliğinde Kordon Otel’de dönem projelerinin anlatıldığı basın toplantısı düzenledi.  

  • 0
  • 1.248
Rotary 2440’ta Bayrak Lütfi Demir’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun 2017-2018 Dönem Başkanı Lütfi Demir, Konak Rotary Kulübü ev sahipliğinde Kordon Otel’de dönem projelerinin anlatıldığı basın toplantısı düzenledi.  

Feredasyona bağlı Kulüp başkanları ile basın mensuplarının yer aldığı basın toplantısında konuşan Lütfi Demir, Rotary’nin uluslararası bir hizmet kuruluşu olduğunu ve her yıl bu hizmetleri farklı bir tema ile sunduğunu ve bu yıl ki temanın sa “Rotary Fark Yaratır” olduğunu ifade etti.

Küresel ısınmanın ciddiyetine de dikkat çeken Lütfi Demir “Bu dönemde Uluslararası Başkan Riseley, “Küresel Isınma”yı çok önemsemiş ve dünyada öncelikli alanlara eklemiştir. Ülkemiz ve bölgemiz için de küresel ısınma çok önemlidir. Riseley, küresel ısınmanın bir sonucu olarak her yılın ortalama sıcaklığının daha fazla olduğuna dikkat çekiyor. Ama uyarıyor; ‘Bir yıl, öncekine göre daha serin geçebilir. Ama bu ısınmanın artmadığı anlamına gelmez. Bu 10 sene geçtiğimiz 10 seneden daha sıcaktı ve sonraki 10 sene, ortalamaya baktığımızda daha da sıcak olacak.’ Küresel ısınmanın artması nedeniyle atmosfer daha sıcak, bu nedenle daha fazla enerjisi var. Bunun normal olmayan doğa olaylarının olma ihtimalinin artması anlamına geldiğini unutmayalım. Hortumlar, seller, uzun süren kuraklıklarsa bunun bir sonucu. Bölgemiz kulüplerinin de bu konuda en iyisini yapacaklarından kuşkum yok” dedi.

YEREL TEMA: FIRSAT EŞİTLİĞİ
Bireylerin doğarken, yasalar önünde eşit olarak doğduklarına dikkat çeken Demir, “Fakat 21.yy’ da olduğu gibi günümüze kadar bir çok yüzyılda, bir çok yönden eşitsizlik içinde yaşamışlar, yaşamaktadırlar. Bu eşitsizlikler ailelerin sosyoekonomik, kültürel, eğitim düzeyleri ve coğrafi farklılıklardan kaynaklanmaktadır. Peki, fırsat eşitliği nedir? Herhangi bir alandaki girişime, seçmeye katılanlar arasında eşit olanakların ve fırsatların olması durumudur. Eğitimde fırsat eşitliğine gelince, İnsan Hakları Bildirgesi’nde vardır. “Her bireyin eğitim görme hakkı vardır” olarak ifade edilmiştir. Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi, Uluslararası Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi ve tabii Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de eğitim hakkını güvence altına alır. Bizlerde, 2440. bölgedeki, hizmet aşkına sahip olan Rotaryenler 2017-2018 döneminde eğitimde fırsat ve olanak eşitliğini sürdürebilmek, eğitimde fırsat ve olanak eşitliğini artırabilmek için çalışacağız” diye konuştu.
Türkerler Holding’in ana sponsor olarak yanlarında yer aldığını dile getiren Demir sözlerini şöyle tamamladı: “Türkerler olarak etkinliklerimize katılacak, tanıtım yapacaklar, Mahall Bomonti İzmir’de tahsis edecekleri salonu üyelerin eğitimlerine yönelik kullanacağız. Bir başka önemli konu da Cumhuriyet Kazanımları. Geçen yıl İsmail Rodoplu Guvernörüm döneminde başlayan Cumhuriyet Kazanımları projesi bu yıl da büyüyerek devam edecek.”

Uluslararası Başkan Riseley’in barkovizyon aracılığıyla mesajlarını ilettiği toplantı federasyona bağlı kulüplerin dönem projelerini sunmaları ile sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv