Rüya gibiydi

  • 0
  • 711
Yazı Boyutu:

Bu yıl 7. kez düzenlenen IF WEDDING FASHION İZMİR - Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na 79 yabancı ülkeden ziyaretçi gelirken, Türkiye’nin 74 ili de iş bağlantısı yapmak için İzmir’deydi.
Sektöründe; Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin tek fuarı IF WEDDING FASHION İZMİR - 7. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı başarıyla gerçekleştirildi ve kurulan iş bağlantıları, Türk tekstil sektörünü olduğu kadar kent ekonomisini de sevindirdi. Avrupa’nın en büyüğü olan IFW, ticari büyüklük açısından da ilk sıralarda olduğunu bir kez daha kanıtladı. 
 
Türk fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu (İZFAŞ) İzmir Fuarcılık Hizmetleri ve Kültür Sanat İşleri Ticaret A.Ş tarafından; T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, (TMHF) Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve (EGSD) Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin destekleriyle organize edilen IF WEDDING FASHION İZMİR - 7. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 13 – 16 Şubat 2013 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi.
 
ZİYARETÇİ REKORU
Fuarı 74 il ve 79 ülkeden gelen 2 bin 774’ü yabancı toplam 18 bin 366 profesyonel kişi ziyaret etti.
25’i yabancı 187 firmanın katıldığı fuarda gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarları sergilendi.
IF WEDDING FASHION İZMİR’de; yurt içinden 10 ilden, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya ve yurt dışından 9 ülkeden ABD, Bulgaristan, İran, İtalya, Japonya, Kanada, Lübnan, Suudi Arabistan ve Ürdün’den firmalar yer aldı.
Katılımcı firmalar 4 gün süren fuarda ABD, Afganistan, Almanya, Amerikan Samoası, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Belarus, Belçika, Belize, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cazeyir, Çin, Danimarka, Ermenistan, Falkland Adaları, Filipinler, Filistin, Fransa, Gabon Cumhuriyeti, Güney Kore, Haiti, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Honduras, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Jamaika, Japonya, Kanada, Katar, Kazagistan, Kenya, KKTC, Kıbrıs, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Libya, Lihtenştayn, Lübnan, Makedonya, Malazye, Malta, Mısır, Moldova, Mozambik, Nijerya, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Trinidad ve Tobago, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yunanistan’dan gelen alıcılarla görüşme ve iş bağlantısı yapma imkânı buldu.
 
Fuar, daha ilk gününde ziyaretçi sayısını ikiye katladı, yabancı ziyaretçi sayısında büyük artış yaşandı. Alım heyetlerinin konaklama, ulaşım ve mihmandarlık hizmetleri İZFAŞ tarafından karşılandı.
Ülkelere göre dağılımda en çok ziyaretçinin geldiği ülke Suudi Arabistan oldu. Bunu Almanya, Suriye, İran, İtalya ve Libya izledi. Fuarda özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelen ziyaretçiler önemli alımlar yaptılar.
Fuarın ilk açıldığı günden itibaren Fransa ve İtalya’dan gelen firma temsilcileri gelecek yıla ilişkin katılım talebinde bulundu. Fuara katılan bütün yurt dışı firmalarının yanısıra özellikle Lübnan’lı katılımcıların yer büyütme talepleri dikkat çekti.
Yerli ziyaretçilerin şehirlere göre dağılımı ise şöyleydi: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat.
 
DEFİLELER BÜYÜLEDİ
Sadece profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak düzenlenen IF WEDDING FASHION İZMİR Fuarı, etkinlikleriyle de büyük beğeni topladı. Fuar katılımcısı firmalara özel olarak açılış galası düzenlendi. Gala defilesinde tasarımcı Tuvana Büyükçınar Demir, fuara özel olarak hazırladığı “Ephemera” koleksiyonuyla İzmir’deki modaseverlerle buluştu.  Fuarın kapanış defilesini ise Zeynep Acar gerçekleştirdi. Zeynep Acar’ın “Çağdaş Sultanlar 2013” koleksiyonu, IF WEDDING FASHION İZMIR Fuarı’nda ilk kez görücüye çıktı.
IF WEDDING FASHION İZMİR Fuarı kapsamında düzenlenen defileler, bu yılın gelinlik ve abiye giyim modasını vitrinlerden önce podyuma çıkardı. Karma firma solo defileleri fuar süresince ziyaretçilere moda şöleni yaşattı.
Gelinlik Tasarım Yarışması özel perfomans defilesi, bu yıl yarışmanın 2011’deki birincisi Gökhan Yavaş’ın “Kelebeklerin Son Dansı” koleksiyonu ile gerçekleştirildi.
 
4. Gelinlik Tasarım Yarışması bu yıl da gelinlik tasarımı yapan genç stilistlere yeni bir yarışma ve keşfedilme fırsatı sunmaya devam etti. Ulusal çapta düzenlenen 104 tasarımcının, 312 tasarımıyla katıldığı “Zamana Dokunmak” temalı Gelinlik Tasarım Yarışması önemli bir başarıya imza attı.
Yarışmada Okan Karakuş birinci, Hatice Kübra Çiçek ikinci, Tuğçe Özcan üçüncü oldu. Finale kalan 15 tasarım fuar süresince sergilendi.
Gelinlik Tasarım Yarışması; (İZFAŞ) İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. ve (EGSD) Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğinde organize ediliyor.
 
UFI’YE ÜYELİK
IF WEDDING FASHION İZMİR - 8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 22 – 25 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek.
İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü V. Mehmet Şakir ÖRS “Katılımcı firmalar ve ziyaretçiler fuardan oldukça memnun ayrıldı. Yabancı alıcılar, ülkelerine büyük iş bağlantıları yaparak döndü. Yıl boyunca önemli tanıtımlar yaptık ve fuar süresinde bu çalışmaların meyvesini topladık. İzmir Enternasyonal Fuarı, Türkiye’nin ilk UFI-Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği’ne üye olan fuarıdır. Hedefimiz 1947 yılından beri UFI’ye üye olan İEF ve 1998’den beri üyeliği devam eden MARBLE gibi, gelinlik fuarımızın da UFI üyesi olmasıdır. ” dedi. Örs, gelinlik fuarı ile ilgili uzun erimli temel hedefin de, fuarı sektöründe dünyada bir numara yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv