Saç ekiminden sonra ağır sporlara ara verin

Yasemin Gülgör: “ Saç ekiminden sonra ağır sporlarla ekim yapılan bölgeye darbe gelmesi ekimin başarısını olumsuz etkiler” dedi.

  • 0
  • 1.055
Saç ekiminden sonra ağır sporlara ara verin
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yasemin Gülgör: “ Saç ekiminden sonra ağır sporlarla ekim yapılan bölgeye darbe gelmesi ekimin başarısını olumsuz etkiler” dedi.
 
Saç ekiminden sonra bir süre ağır spor aktivitelerine ara verilmesi gerektiğine değinen Özel İzmir Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Sorumlusu Yasemin Gülgör, "Saç ekim işleminden sonra 1 ay kadar  ağır sporlardan uzak durun " uyarısında bulundu.
 
Saç ekimi kadar sonrasının da önemli olduğunu vurgulayan Yasemin Gülgör, operasyon sonrasında aletli ve ağır sporlara 1 ay ara vermek gerektiğini söyledi. Operasyon sonrasında sadece hafif tempolu yürüyüş yapılabileceğini belirten Gülgör, "Ağır sporlar ya da futbol gibi grup sporlarında ekim yapılan bölgenin darbe alma riski var. Saç ekimi yaptığımız bölgeye top gelebilir ya da bir diğer sporcu çarpabilir. Operasyon sonrasında bu gibi darbelerin alınması ekimin kalitesine zarar verebilir. Bu durumun oluşmasını istemediğimizden hastalarımıza 1 ay süreyle bu tarz sporlara ara vermelerini öneriyoruz" dedi.
 
Kick Box Hocasına da Saç Ekimi Yaptırdı 
Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Sorumlusu Yasemin Gülgör, uzun zamandır ders aldığı Kick Box Hocası Birkan Şenayhan'a da saç ekimi yaptırdı. Ayrıca mevcut saçlarının dökülmemesi adına destek tedavilerde uygulanmakta. Saç ekiminin çok başarılı olduğunu belirten Şenayhan, "Saç ekiminden sonra başımı koruyarak sporuma kontrollü olarak devam ettim. Yeni saçlarımla kendime olan güvenim daha da arttı" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv