Sağlık hizmeti evinize gelecek

  • 0
  • 441
Sağlık hizmeti evinize gelecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sosyal projelerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, Evde Sağlık Destek Merkezi’ni (ESDEM) açtı. 1 doktor, 1 sosyolog ve 4 hemşirenin görev yapacağı birim, ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi yaşlı ve hastalar için sağlık hizmetlerini eve götürecek. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, sağlık hizmetlerini eve götürüyoruz. Her aileye, her bireye dokunarak hizmet edeceğiz” dedi.
 
COŞKULU AÇILIŞ
Fiziki projelerin yanı sıra sosyal projelerle de adından sıkça söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, Evde Sağlık Destek Merkezi açtı. Dedebaşı’ndaki 2. Hizmet Binası’nda gerçekleşen açılışa Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, İlçe Sağlık Müdürü Yıldıray Çığırgil, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Emre Sağdıç, Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, eski Belediye Başkanı Nevzat Çobanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.
 
SAĞLIK HİZMETİ EVE GELECEK
Birim bünyesinde 1 doktor, 1 sosyolog, 4 hemşire görev yapacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlar; muhtarlar, dernekler veya komşular aracılığıyla belediyeye ulaşacak. Kayıt altına alınan hastalar, ihtiyaç duydukları sürece ESDEM ekipleri tarafından evlerinde kontrol edilecek, sağlık gereksinimleri ve bakımları yapılacak. Birimde ayrıca; yatalak hastalarda ya da geçici rahatsızlıklarda pansuman- yara bakımı, kan basıncı takipleri, şeker- kolesterol bakımı ve rutin kontroller ile psiko-sosyal destek, sağlık kuruluşları ile hastanın ikametgâhı arasında hasta nakli işlemleri de gerçekleştirilecek. Dezavantajlı ve engelli hastası bulunan aileler de bu hizmetten yararlanabilecek.
 
SAĞLIĞINIZ BİZE EMANET
Sosyal belediyeciliğin gereği olarak sağlık hizmetlerine de önem verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “İleri yaş oranı gelişmiş kentlerde yüzde 8’i buluyor. Bunu göz önüne alarak, sağlık hizmetlerinin eve götürülmesi düşüncesini geliştirdik. Biz herkes için varız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Sizlerin hayır duaları ile huzurlu, düzenli, mutlu ve herkesin yaşamak istediği bir kent yaratacağız. Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratacağız ve ihtiyaç sahibi her yurttaşımıza kendi evinde sağlık hizmeti vereceğiz” dedi. Başkan Akpınar ve beraberindekiler daha sonra merkezi gezerek bilgi aldı.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv