Sağlık Serbest Bölgesi’nde öncü şehir İzmir

  • 0
  • 652
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’nin hayata geçirileceği iller arasında İzmir’in öncü şehir olacağını açıklaması hem İzmirlileri hem de projenin mimarı Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı sevindirdi. Bakan’ın açıklaması sonrasında Ege-Koop Proje Merkezi’nin mega projesinin biran önce hayata geçirilebilmesi için harekete geçen Aslan, “ Artık iş  tüm sivil toplum kuruluşlarından iş dünyasına, belediye başkanlarımızdan yerel siyasetçilere tüm İzmirlilere düşüyor” dedi.
 
Aslan, Sağlık Serbest Bölgesi kurulacak iller arasında İzmir’in kesinleşmesinin, EXPO 2020 adaylığı açısından da büyük ilerleme sağlayabileceğini kaydederek, ‘’Bu kritik dönemde kesin karar mutlaka en kısa sürede açıklanmalı ve İzmir diğer aday ülke kentlerinden bir adım öne geçmelidir’’ dedi. Projeyi açıklamalarının ardından, projenin hem hükümet, hem de muhalefetten büyük destek gördüğünü, önceki Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanı sıra görevde olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da konuya sıcak bakarak, hemen "Sağlık Serbest Bölgesi yönetmelik taslağı’’ hazırlattığını ifade eden Aslan, ‘’Sayın Bakanımız,  İzmir'in özellikle sağlıkta, sağlık turizminde ve sağlık serbest bölgesi anlayışında öncü bir rol üstlenmesi gerektiğine inandığını söylemiş, termal ve sağlık turizminde kentin sahip olduğu zenginlikleri, geleceğe güçlü şekilde taşıması gerektiğini ifade etmiştir. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bu destek sözleri bizi bir kez daha mutlu etti ve Sağlık Serbest Bölgesi kurulacak iler arasında İzmir’in yer alacağı konusunda yaktığı yeşil ışık, çabalarımızın doğru yönde olduğunu bir kez daha gösterdi.  Bundan sonraki adımda artık, kesin kararın açıklanmasını ve İzmir’in hak ettiği yere bir adım daha yaklaşmasını bekliyoruz’’
 
‘’DEMEK Kİ DOĞRU YOLDAYIZ’’
İzmir'in geleceğine yön verecek projeleri hazırlamaya devam ettiklerini ve zaman içinde bunları kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Aslan, şunları söyledi: '’Ege–Koop Proje Merkezi’nin uzun süren çalışmalar sonucu İzmir için hazırladığı projelerden kamuoyuna açıkladığımız sadece birkaçı, kentle ilgili vizyonumuzu ortaya koydu. Projelerimiz hem kentin önemli sorunlarını çözümleyecek, hem de İzmir’i dünya liginde hak ettiği yerlere taşıyacak nitelikte çalışmalardır. Sağlık Serbest Bölgesi de bu projelerimizden sonuncusuydu ve kısa zamanda gördüğü destek ve kastettiği yol nedeniyle bizi çok mutlu etti. Demek ki doğru yoldayız, aklın yolu bir sözü bir kez daha kanıtlanmış oluyor. İzmir Sağlık Serbest Bölgesini sonuna kadar hak ediyor. Var gücümüzle çalışmaya ve İzmir'i (Her şeyi olan ama hiç bir şeyi olmayan) bir kent kimliğinden çıkararak, bir dünya kenti haline getirecek projelerimizi açıklamaya devam edeceğiz.”
Öte yandan İzmir’deki Balkan ve Rumeli Platformu’nun önde gelen isimlerinden olan Kordon İş Adamları Derneği Başkanı ve Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi Ömür Şanlı da, geçtiğimiz günlerde kendisinin Ak Partili olmasını sağlayan yakını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile konuyu görüşmek için randevu talebinde bulunduğu öğrenilirken Ege-Koop da, “Sağlık Turizmi ve Sağlık Serbest Bölgesi” konulu bir panel düzenleyerek konuyu gündemde tutacak.
 
 
ÇOK SAYIDA GÖRÜŞME YAPTI!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile de görüşüldüğünü  ve açık destek alındığını kaydeden Aslan, ‘’ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu projeyi hem uzun uzun dinledi, hem de mevcut dokümanları büyük titizlikle inceledi. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’a konuyu aktardı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Sayın Vali Cahit Kıraç’a da ayrıntılı bir sunum yaptık ve olumlu görüşlerini aldık. Talimatı gereği Vali Yardımcısı Sayın İbrahim Ballı başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Seferihisar, Çeşme ve Urla Kaymakamları da hazır bulundu ve katılımcı kamu idarecileri heyecanlarını dile getirerek, projenin gerçekleştirilebileceği en uygun alanlardan biri olarak önerdiğimiz Yarımada’da fikir birliği sağladılar. Sayın Valimiz, resmi başvuruyu yaptı. Geldiğimiz noktada hazırladığımız Sağlık Serbest Bölgesi projemizin,  Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan da destek görmesi mutluluk verici'' dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv