Sağlıklı fuarlar ‘Gurme İzmir’ ile yenileniyor

Türkiye’nin alanlarında tek ihtisas fuarları olan Olivtech ile Ekoloji İzmir, “GURME İZMİR” başlığı altında; süt, süt ürünleri ve fermente ürünlerin eklendiği yeni ürün yelpazesiyle kapılarını 26 – 29 Nisan 2017 tarihlerinde Fuar İzmir’de açacak.

  • 0
  • 825
Sağlıklı fuarlar ‘Gurme İzmir’ ile yenileniyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin alanlarında tek ihtisas fuarları olan Olivtech ile Ekoloji İzmir, “GURME İZMİR” başlığı altında; süt, süt ürünleri ve fermente ürünlerin eklendiği yeni ürün yelpazesiyle kapılarını 26 – 29 Nisan 2017 tarihlerinde Fuar İzmir’de açacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından her yıl eş zamanlı olarak düzenlenen Ekoloji İzmir – 8. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Olivtech – 7. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, 26-29 Nisan 2017 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. Türkiye’nin alanlarında tek ihtisas fuarları olan Ekoloji İzmir ile Olivtech, bu yıl “GURME İZMİR” başlığı altında; mevcut ürün grubu yelpazesini süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve teknolojileri ile daha da zenginleştirecek.

Ürün Yelpazesi Çeşitleniyor
“GURME İZMİR” Olivtech Fuarı’nın ürün grupları; zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, fermente ürünler, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa, bidon ambalaj, üretim teknolojileri, saklama üniteleri ve gıda analiz laboratuvarları olarak belirlendi. “GURME İZMİR” Ekoloji İzmir  Fuarı’nın ürün grupları ise sertifikalı organik ürünler ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşları olacak.

Tanıtım Çalışmalarına Devam
Hitap ettiği katılımcı ve profesyonel alıcı kitlesini genişleten fuarlar için hazırlıklar son hızla devam ediyor. Katılımcı çalışmaları kapsamında İZFAŞ tarafından Avrupa’dan Ortadoğu’ya Çin’den Rusya’ya kadar dünyanın dört bir yanına ziyaretler gerçekleştirildi.

Ülkemizin birçok farklı kentine de ulaşılan fuarlar için, bugün tarihi itibariyle ziyaret edilen ve tanıtım yapılan bölgeler şöyle; Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Çin, Fransa, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Rusya, Yunanistan ile Adana, Antakya, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Körfez Bölgesi, Manisa, Akhisar Bölgesi, Mersin-Mut Bölgesi, Muğla, Nevşehir-Kapadokya Bölgesi, Osmaniye.
Ayrıca fuarlar tarihine kadar 20’ye yakın şehrin daha ziyaret edilmesi planlanıyor. Adıyaman, Ankara, Balıkesir, Burdur, Bursa, Edirne, Gaziantep, Giresun, Isparta, Kahramanmaraş, Kırklareli, Konya, Lüleburgaz, Ordu, Rize, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon illerinde sektör temsilcileriyle buluşulacak.

Yeni Pazar Arayışına Katkı
Yeni işbirlikleri ile farklı pazarlar yaratma amacıyla yerli ve yabancı profesyonel alıcılara yönelik tanıtım ziyaretleri de gerçekleştiriliyor. Ziyaretçi çalışmaları kapsamda, Afganistan, ABD, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Irak, İran, İtalya, Rusya, Ukrayna, Yunanistan ile Uzakdoğu ve Orta Doğu ülkeleriyle iletişime geçildi. Ziyaretçi profilini; ithalatçılar ve ihracatçılar, toptancılar, market, restoran ve otel zincirleri, zeytin ve zeytinyağı üreticileri, süt ve süt ürünleri üreticileri, şarap üreticileri, fermente ürün üreticileri, makine üreticileri ve distribütörleri, perakendeciler, yeni organik mağazalar, organik üreticiler, şarküteri, sağlıklı ve organik gıda satışı yapan kuruluşlar, çiftçiler, tekstil ve diğer doğal ürün imalatçıları ile dernekler, resmi kuruluşlar ve kamu kuruluşlarının oluşturduğu fuarlar, sektöre artı değer katmayı amaçlıyor.

Zeytinyağına Haritalı Destek
Sektör paylaşımlarının yapılacağı panel, sohbet toplantıları ve pek çok etkinliğin yanı sıra ünlü şeflerin yemek şovlarıyla taçlanacak Olivtech 2017’de; zeytinyağının renk, koku ve özelliğinin anlatılarak uygulamasının yapıldığı zeytinyağı tadım atölyeleri de gerçekleştirilecek. Ziyaretçiler Oil Bar’da, fuara katılan firmaların zeytinyağlarını; İZFAŞ’ın organizasyonu ile Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) temsilcileri ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri aracılığıyla tatma imkanı bulacak. Böylece ziyaretçiler, damak tadına en uygun zeytinyağına karar verip ilgili standa yönlendirilecek. Oil Bar’da yer alacak tadımlarda Ege Bölge Haritası oluşturulacak, ziyaretçiler ayrıntılı olarak bilgilendirilerek zeytinyağı ile bölge ilişkisi pekiştirilecek. Organik ürünler, süt ürünleri ile zeytin, zeytinyağı ve ürünlerinin satışının yapılacağı “Sağlıklı Pazar” bu yıl da gerçekleştirilecek. Tüm ziyaretçilere açık olacak alan, fuar süresince ziyaret edilebilecek.

Textile Exchange Paylaşımları “Gurme İzmir”de
Ekoloji 2017 kapsamında organik pamuk üretimi ve kullanımının dünyadaki en büyük destekçilerinden Textile Exchange (TE) ile birlikte “Bölgesel Organik Yuvarlak Masa Toplantısı” düzenlenecek. Almanya’nın Hamburg kentinde 4-6 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen Textile Exchange-Organik Tekstilde Sürdürülebilirlik Konferansı ve Organik Pamuk Konferansı’nda, organik pamuk üzerine bilgi paylaşımının yapıldığı “Yuvarlak Masa Toplantısı”na katılan İZFAŞ, bu kez uzmanları Fuar İzmir’de ağırlayacak. Uluslararası alanda uzman kişilerin, organik pamuk hakkında fikir ve değerlendirmelerde bulunacağı organizasyon 3 gün sürecek.

Ekoloji İzmir ve Olivtech İzmir 2017’yi profesyonel ziyaretçi fuar süresince, son tüketici ise 28-29 Nisan 2017 tarihlerinde ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

Arşiv