Sağlıksız beslenmeye son

  • 0
  • 911
Yazı Boyutu:

2008yılında Prof. Dr. Sait Ada önderliğinde kurulan Atakalp & Emot HastaneleriÇocuk Tiyatrosu “ SAĞLIKSIZ BESLEN ME!!! “ adlı çocuk tiyatrosu ileperdelerini açtı. 

26Kasım 2013 tarihinde İhsan Alyanak Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna EkremHayri Üstündağ İlkokulu, Osman Çınar Ortaokulu ve Kuyumcu Abdullah Altınçubukİlkokulu’nun katılımıyla yaklaşık 250 çocuk oyunu izledi. 

27Kasım 2013 tarihinde Postacılar Kültür Merkezi’nde Cemal Gürsel İlkokulu, EkremHayri Üstündağ İlkokulu, Evrenpaşa Ortaokulu, İmbat Ortaokulu, TalatpaşaOrtaokulu, Nedret İlhan Keten Ortaokulu ve Zihni Üstün Ortaokulu’nunkatılımıyla seyirci sayısı 500’ü buldu. 

2Aralık 2013 tarihinde de yine İhsan Alyanak Kültür Merkezi’ndeki oyuna EkremHayri Üstündağ İlkokulu, Evrenpaşa Ortaokulu ve Namık Kemal Şentürkİlkokulu’ndan 310 seyirci katıldı. 

Oyununyönetmeni Erçin Sıcakkan, “Son yıllarda çocuklarımızda sağlıksız beslenmenin,spor yapmamanın ve buna bağlı olarak gelişen obezitenin artması sonucu bu yıl ,Atakalp & Emot Hastaneleri Çocuk Tiyatrosu olarak Gölge Kapkın’ın yazdığı“Sağlıksız Beslen me!!! “ adlı çocuk oyunumuzu sahneleme kararı aldık; çünkütüm çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini, spor yapmasını, fastfoodtüketmemesini önemsiyoruz” dedi. 

Oyunundanışmanlığını Uzm. Fzt. Firdevs Tetik Kul üstlendi.          

Atakalp& Emot Hastaneleri Çocuk Tiyatrosu 6 yıldır sosyal sorumluluk projesikapsamında tiyatroya gitme imkanı bulamayan çocuklara tiyatroyu ücretsiz olarakulaştırıyor. 
Geçtiğimizyıl “ Kim Korkar Depremden” adlı çocuk tiyatrosuyla 15.000’ in üstündeseyirciye ücretsiz olarak ulaşan tiyatro, bu yıl da “Sağlıksız Beslen me!!!”ile 30 Aralık 2013 Pazartesi günü Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde Saat:11:00 ve 14:00’da minik izleyicileriyle buluşmaya devam edecek. 
Yılboyunca farklı sahnelerde sahnelenecek oyun için (232) 381 36 57 no.lu telefondan bilgi alınabilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv