Şahan’ın “Melekler, Masallar ve Mazeretler”i AKM’de

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Doc. Melek Şahan’ın “Melekler, Masallar ve Mazeretler” adlı heykel sergisi EÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı.

  • 0
  • 315
Şahan’ın “Melekler, Masallar ve Mazeretler”i AKM’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Doc. Melek Şahan’ın “Melekler, Masallar ve Mazeretler” adlı heykel sergisi EÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. Sanatçının sergide yer alan 50 parça eseri açılış kokteyline katılan konukların beğenisini kazandı.

Konuklara hitap eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan,  Geçen ay Cumhuriyetimizin Kuruluşu ve Atatürk Günleri kapsamında “Ekim’den Esintiler” başlığıyla sergi sezonunu açtıklarını, Kasım ayında da Mustafa Kemal Atatürk’ün "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz" sözüne adadıklarını ve Melek Şahan’ın çocukların günahsız, tertemiz duygularını içeren sergisini sanatseverlerin beğenisine sunduklarını söyledi.

Sergisi ile ilgili bilgi veren Melek Şahan ise saflığın, bilgeliğin ve doğallığın çocuklara özgü olduğunu  belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim hikayemde çocuklar; hem kendilerini hemde doğada özü gibi bulunan tüm canlıları temsil etmektedir. Çocuklar savunmasız, dilsiz, aç, sevgisiz, dilenen, çalıştırılan, taciz edilen, şiddet gören nice çocuklar var büyüklerin hırslar dünyasında gözlerini açan yalnız ve yitik çocuklar. Oysa masallar bilge arkadaş gibidirler. İnsanlığın ortak bilinçaltının aynasıdırlar. Günümüz dünyasında bilgeIik yalnızca ‘Gerçekler’le sınırlandırılmıştır. Genç varlık mutlaka korunma ve sığınma ister. Gerçeğe de ihtiyaç vardır. Çocuklara tamamen dürüstçe ve gerçeklere dayanarak iyilik ve kötülükten söz etmeninin yolu, benlikten, iç, en derin benlikten söz etmektir. Bunun en iyi yolu da masallar ve mitlerdir. Çocuklara doğru ile yanlış öğretilirken, gerçekçi anlatılar bunu yapmak için en zor ortamdır.  Kolektif biIincin yüzeyselliklerine, basitleştirici bir ahlakçılığa ve çeşitli yansıtmalara takıIıp kalmamak çok güçtür. Ben de masalların eğitici ve sağaltıcı yönüne inananlardanım. Hem çocuklara hem yetişkinlere masallar yol göstersin dilerim.”  Sergi; 29 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv