Sahne Tozu mayıs ayında da dopdolu

Sezon boyunca birçok oyunu seyirciyle buluşturan Sahne Tozu Tiyatrosu, Mayıs ayında da yine birbirinden güzel oyunları İzmirlilerin beğenisine sunacak.

  • 0
  • 606
Sahne Tozu mayıs ayında da dopdolu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sezon boyunca birçok oyunu seyirciyle buluşturan Sahne Tozu Tiyatrosu, Mayıs ayında da yine birbirinden güzel oyunları İzmirlilerin beğenisine sunacak.

Sahne Tozu Tiyatrosu Ana Kadro oyuncuları ve Actor Club oyuncuları Mayıs ayında da yine İzmirli tiyatro severlerin karşısına birbirinden güzel oyunlarla çıkmaya hazırlanıyor.
Yoğun bir program ile perdelerini açmaya devam eden Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen’in başrolünü üstlendiği “Bir Zamanlar Gazinoda” oyunu ile de İzmir seyircisinin karşısına çıkacak.

PAPAZ KAÇTI - 3 Mayıs Çarşamba 20.00
Olay, 1943 yılının Haziran ayında İngiltere’nin kuzeyinde Middlewick köyünde geçiyor. II. Dünya Savaşı’nın ortasında Doris ve rahip olan kocası Lionel’ın mutlu bir evliliği vardır. Eski bir gösteri kızı olan Doris’in halen asker olan eski arkadaşı Clıve’in eve ziyarete gelmesi, kocası Lionel’in yokluğunda Doris’i bir parça eski hayatını yaşayamamanın sıkıntıdan kurtaracak gibi görünse de, meraklı komşusu Bn Skillon ve zamansız bir anda eve gelen ve Papaz olan amcası Lax Piskoposu’nun Clive’i Doris’in kocası zannetmesi ile başlayan karmaşa, sürpriz kişilerin katılımı ile giderek içinden çıkılmaz bir hal alır.
Yazar: Philip King
Yönetmen: Haldun Dormen & Çağlar İşgören

FEHMİ İŞGÖREN SAHNESİ :
FERHAD İLE ŞİRİN - 10 Mayıs Çarşamba 20.00
Arzen kentinin kadın hükümdarı Mehmene Banu, kız kardeşi Şirin için bir köşk yaptırmıştır. Köşkü süsleme işini o yörenin en usta süslemecisi (nakkaş) Ferhad'a verirler. Ferhad, çalışırken Şirin'i görür ve ona âşık olur. Mehmene Bânu da Ferhad'ı sevmektedir. Bu nedenle Şirin'le evlenmesini istemez, karşı çıkar. Bu arada halk susuzluktan hastalanmakta ve su olmadığı için ölümler olmaktadır. Tek damla su yoktur. Mehmene Banu, Ferhad ile Şirin’in aşkını bir şekilde kabul edeceğini bildirir. Eğer Ferhad bu dağı deler ve köye suyu ulaştırırsa aralarından çekilecektir. Halkını susuzluktan kurtarmak için Ferhad’a halk da yardım etmektedir. Olay Ferhad ile Şirin'in aşkından çıkıp, köye su ulaştırmak için yaşam savaşına dönmüştür.
Yazar: Nazım Hikmet Ran
Yönetmen: Nazlı Kayı
 
TARLA KUŞUYDU, JULİET  - 17 Mayıs Çarşamba 20.00
Shakespeare' in unutulmaz eseri, çağın en büyük aşıkları Romeo ve Juliet, intihardan kurtulup evlenselerdi ne olurdu? Evlilik aşkı öldürür mü? Çocuk aşkın meyvesi midir? sorularının yanıtını Ephraim Kishon bu çılgın komedi ile veriyor...
Yazar: Ephraim Kishon
Yönetmen: Emre Turgut

8 KADIN - 24 Mayıs Çarşamba 20.00
1950 yılında Fransa'daki taşra kasabalarından birinde Noel gecesi etrafı karlarla çevrilmiş, ulaşıma kapanmış bir evde geçiyor. Baba Marcel öldürülmüştür, katil ev halkından biridir. Oyun, başından sonuna kadar katilin kim olduğunun araştırılmasıyla geçmekte ve finalde çözülme yaşanmaktadır.
Yazar: Robert Thomas
Yönetmen: Çağlar İşgören
           
RUS GELİR AŞKA - 31 Mayıs Çarşamba 20.00
Rusya'dan Türkiye’ye iltica eden bir Rus balete yardım etmek isteyen Işıl, emekli amiralin kızı Aylin’i bu maceraya dahil eder ama bu sandıkları kadar kolay olmayacaktır. Polisler, şifreler, kgb ve şaşkın sevgili Caner ile işler iyice karışır.
Yazar: Ray Cooney
Yönetmen: Emre Turgut
 
HALDUN DORMEN SAHNESİ:
YEDİ HOCALI HÜRMÜZ
19. yüzyılın sonlarında İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz, hepsi farklı mesleklerden olan, birbirinden habersiz altı koca ile evlenmiş, ancak yetinmeyip yedinci bir erkeğe aşık olan bir kadındır. Sonunda amacına ulaşarak bu kişiyle de bir evlilik yapar. Ancak kocalarının eve geliş - gidiş zamanlarında çakışmalar meydana gelince Hürmüz oldukça zor bir durumda kalacaktır. Hepsini bir arada idare etmeye çalışan Hürmüz'ün işi bu kez gerçekten zordur.
Yazan: Sadık Şendil
Yönetmen: Çağlar İşgören
5 Mayıs Cuma            20.00
6 Mayıs Cumartesi     20.00
7 Mayıs Pazar             14.00
12 Mayıs Cuma          20.00
13 Mayıs Cumartesi   20.00
14 Mayıs Pazar           14.00
20 Mayıs Cumartesi   20.00
21 Mayıs Pazar           14.00
26 Mayıs Cuma          20.00
27 Mayıs Cumartesi   20.00
28 Mayıs Pazar           14.00

BİR ZAMANLAR GAZİNODA - 23 Mayıs Salı 20.30
Yıllar önce yaptıkları tüm oyunlarla izleyenleri kırıp geçiren, herkesin gönlünde taht kurmuş iki eski komedyenin şöhreti artık geçmişin tozlu sayfaları arasında kalmıştır. Geçmişte yaşanan tatsız bir olaydan dolayı bir gece yollarını ayırmışlar ve yıllarca bir daha asla görüşmemişlerdir. Fakat hiç beklenmedik bir anda gelen teklifle yeni bir proje için tekrar bir araya gelirler. Bakalım bu iki eski dost aralarındaki husumeti çözüp tekrar özledikleri o şöhrete kavuşabilecekler mi?
Yazar: Haldun Dormen
Yönetmen: Ali Altuğ
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv