Sahne Tozu Tiyatrosu Actor Club’ten Ferhad İle Şirin bu gün başlıyor

Cağlar İşgören’in kurucusu olduğu Haldun Dormen’in süpervizörlüğünde çalışmalarını sürdüren Sahne Tozu Tiyatrosu bünyesinde bulunan Actor Club ile Nazım Hikmet’in Ferhad ile Şirin oyununu sahneliyor. Nazlı Kayı’nın yönetmenliğini yaptığı Ferhad ile Şirin oyunu bu gün (9 Kasım) saat 20.00'den itibaren ay boyunca her Çarşamba Sahne Tozu Tiyatrosu Fehmi İşgören Sahnesinde seyirciyle buluşacak.

  • 0
  • 1.224
Sahne Tozu Tiyatrosu Actor Club’ten Ferhad İle Şirin bu gün başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cağlar İşgören’in kurucusu olduğu Haldun Dormen’in süpervizörlüğünde çalışmalarını sürdüren Sahne Tozu Tiyatrosu bünyesinde bulunan Actor Club ile Nazım Hikmet’in Ferhad ile Şirin oyununu sahneliyor.
Nazlı Kayı’nın yönetmenliğini yaptığı Ferhad ile Şirin oyunu bu gün (9 Kasım) saat 20.00'den itibaren ay boyunca her Çarşamba Sahne Tozu Tiyatrosu Fehmi İşgören Sahnesinde seyirciyle buluşacak.

Ferhad ile Şirin oyununun büyülü gerçekçilik tarzında yazılmış masalsı bir aşk hikayesi olduğunu ve Nazım’ın yorumunda insana duyulan aşkın toplumsal aşka dönüşümüne şiirsel bir dille şahitlik edildiğini söyleyen Yönetmen Nazlı Kayı, “ben sahneye koyarken Nazım’ın yorumuna bir katman daha ekledim umarım seyircimiz bu yorumu beğenecektir. Actor Club oyuncuları ile yoğun ve keyifli bir çalışma süreci geçirdik. Biz oyunla ilgili h eyecanımızı seyircimizle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz ” dedi.
Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu Çağlar İşgören  ise İzmir halkını hafta içi de tiyatroyla buluşturmak hayalini hayata geçirdiklerini belirterek, “Sahne Tozu repertuvarına Cuma-Cumartesi-Pazar günü sahnelediğimiz oyunlara ek olarak Çarşamba günü Actor Club’ün sahneleyeceği oyunlarla bir gün daha eklemiş bulunuyoruz. Sahne Tozu Tiyatrosu Ana Kadrosu ve Actor Club’le yıllarca süren yoğun çalışmaların sonucu bu noktaya geldik. Bu aydan itibaren her ay farklı bir Actor Club oyunuyla seyircimizin karşına çıkıyor olacağız. Bu da bizim için büyük bir heyecan ve mutluluk kaynağı ” diye konuştu.

Konak YKM Binası'ndaki Sahne Tozu Tiyatrosu Fehmi İşgören Sahnesi'nde sergilenecek Ferhad ile Şirin Oyunu, 9-16-23-30 Kasım tarihlerinde saat 20.00'de izlenebilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv