Sahnede devleşti

  • 0
  • 1.194
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Sanat Şenliği, muhteşem bir keman resitaline ev sahipliği yaptı. Henüz 14 yaşında olmasına rağmen virtüöz derecesinde çaldığı kemanıyla harikalar yaratan Berfin Aksu, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin sahnesinde adeta devleşti. Türekiye’nin dışında pek çok ülkede sahneye çıkan ve ödüller alan Berfin Aksu, Bornova’da kendisini dinlemeye gelenlere keyifli dakikalar yaşattı Türkiye’de daha 8 yaşındayken senfoni orkestrası eşliğinde konser veren ilk solist ünvanını alan Berfin Aksu, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘Çocuk Sanat Şenliği’nde sahneye çıktı. Eğitimine küçük yaşlarda Bilkent Üniversitesi Konvervatuvarı’nın üstün yetenekli çocuklar için ayrılan bölümüne birincilikle girerek başlayan ve ulusal ve uluslararası arenalarda verdiği konserlerle yeteneğini ortaya koyan 1998 doğumlu Berfin Aksu’nun Bornova’daki konseri hayranlıkla izlendi.
 
Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan Bilkent Üniversitesi Konservatuvarı İlköğretim 8. Sınıf öğrencisi Berfin Aksu, Barok dönemi müzisyenlerinden  Giuseppe Tartini, Alman Klasik Müzik Bestecisi Ludwing Van Beethoven ve dünyaca ünlü klasik müzik piyanisti ve bestecisi Fazıl Say’ın eserlerini büyük bir ustalıkla çaldı. Aksu’nun performansı sanat otoritelerinden tam not aldı.
Berfin Aksu daha önce Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Bilkent, Borusan ve İş Sanat senfoni orkestralarıyla birlikte de sahne almıştı. Çeşitli ülkelerde resitaller de veren Aksu’nun, önümüzdeki sene konservatuvar eğitiminin lise kısmını tamamlamak üzere İngiltere’de özel bir müzik okuluna gideceği belirtildi.
Berfin Aksu gibi şimdiden sanatıyla varolmayı başarmış çocukları gençleri, Bornova’da sanatseverlerle ve özellikle de çocuklarla buluşturmaktan büyük bir onur duyduklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “İlçemizde sanatın her dalında etkinlikler yaparak yurttaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Gençlik ve Barış Festivali ile Kadın Sanatçılar Festivali’nden sonra Çocuk Sanat Şenliği’ni de düzenleyerek her kesime sanatla ulaşma konusunda önemli bir adım atmıy olduk. Bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecek” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv