Saklı Cennet Kavacık’ta son hasat

Karabağlar’ın üzümüyle ünlü köyü Kavacık’ta son hasat dönemi yaşanıyor. Kavacık üreticisi,  üzümün son hasadını keserek bu hafta sonu stantlarında sergilemeye başlayacak.

  • 0
  • 1.309
Saklı Cennet Kavacık’ta son hasat
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar’ın üzümüyle ünlü köyü Kavacık’ta son hasat dönemi yaşanıyor. Kavacık üreticisi,  üzümün son hasadını keserek bu hafta sonu stantlarında sergilemeye başlayacak.

Çatalca Dağı’nın eteklerinde 850 rakımlı Kavacık Köyü, şehir merkezine çok yakın olması ve aynı zamanda köy hayatı ve marka tescilli üzümüyle sizleri bekliyor. Bahar ayının en güzel döneminin yaşandığı köyde, Kavacık üreticisi üzümün son hasadını toplayacak.

Kavacık bizim gözbebeğimiz
Geçtiğimiz yıl üç yıl aradan sonra yeniden düzenlenmeye başlayan  Üzüm Festivali ile Kavacık Köyü her geçen gün daha da tanınmaya başladı. Ayrıca Kavacık Köyü kadınlarının kurduğu “Kavacık Kadın Kooperatifi” sayesinde Kavacık ve üzümü de marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kadın kooperatif üyelerinin istekleri doğrultusunda Kavacık’ta üretim atölyesi yapacakları müjdesini de veren Başkan Selvitopu, Kavacık Köyü’nün kendilerinin gözbebeği olduğunu ve bundan sonra da her yıl festivali yapacaklarını söyledi.

Anavatanı Fransa
Karabağlar’ın en güzel köyü Kavacık; ENFES Üzümü’nün (Kavacık Üzümü) sofralara girmeye başladığı dönemden itibaren ününü günden güne arttırmaktadır. Fransa’dan çıkan ve İzmir’de kendini bulan bu üzüm çeşidi, her geçen gün daha fazla ailenin sofrasına katılmakta ve Kavacık’ın adının daha fazla duyulmasına katkı sağlamaktadır. Çeşidin kültürel ve salkım özelliklerinden göze çarpan üzümün en önemli özelliği morumsu siyah tane rengi ve Kavacık’a özgü 11 grama kadar ulaşabilen tane iriliğidir. İzmir’de yetişen bu güzel çeşidin yuvarlak formda ve çekirdekli (1-4 adet) taneleri vardır.

Kavacık’a nasıl gidilir?
Uzundere TOKİ konutlarının yanındaki araç yolunu takip ederek 6. Km’de Tırazlı, 21. Km’de ise Kavacık Köyüne ulaşabilirsiniz. Ayrıca İzmir Üçkuyular Durağı ve Kavacık köyünden sabah ve akşam saatlerinde otobüs kalkmakta.
Hafta sonu bir yerlere gideceksiniz temiz havası, yürüyüş yolları, üzümü ve samimi insanların bir arada olduğu Saklı Cennet Kavacık Köyü’ne de uğramayı ihmal etmeyin.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv