Samos & Seferihisar seferlerine ilgi

  • 0
  • 1.601
Samos & Seferihisar seferlerine ilgi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

5 yıldır Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de uğraş verdiği Seferihisar & Samos Adası (Sisam) seferleri sonunda başladı. Yurtiçinde yaptığı kültür ve turizm turlarıyla tanınan Meristur ve Kıbrıs turlarıyla tanınan Tursem işbirliğiyle başlayan turlar keyifli haftasonu yaşamak isteyenler tarafından yoğun ilgi gördü ve ada ile Sığacık arasında geliş gidişler ilgi görmeye başladı. 

Geçtiğimi  hafta sonu da Karlovassi Limanı’nda Samos yetkililerince karşılanan İzmirliler, deniz ile arasında sadece bir cadde olan otellerine yerleşerek mayolarını giydikleri gibi soluğu mavinin tonlarıyla kaplı denizde aldı. Akşama kadar denizde yüzmenin ardından, odalarında dinlenen eğlenceseverler bu kez düzenlenen taverna gecesine katıldı.
 
Meristur sahiplerinden Filiz Güleç Çolak, şimdilik haftada karşılıklı 4 gün olarak devam eden seferlerin İzmirliler için keyiflı bir haftasonu şansı yarattığını söyledi.
 
Çolak, “Dilek Yarımadası'nın karşısında yer alan Samos yada bizdeki adıyla Sisam, MÖ 570 - MÖ 495 yılları arasında yaşayan, ‘Sayıların Babası’ olarak bilinen olan İyonyalı filozof, matematikçi ve Pisagorculuk olarak bilinen akımın kurucusu Pisagor’un doğduğu yerolan Samos’a Tursem işbirliğiyle düzenlediğimiz seferler şimdilik çarsamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri yapılacak. Bu seferlerde Türk ve Yunan rehberlerin eşliğinde adanın neredeyse tamamını gezilebilinecek. Karlovassi, Kokkari, Pthagoryon'da alışveriş yapıp, kahvelerini yudumlayabilecekleri Samos’un Potami ve Kambos plajlarında ise adanın maviliklerine dalabilecekler. Seferihisar & Samos seferlerinin başlamasının her iki ülkenin ekonomisine de katkı koyacak.
 
Bu geliş gidişlerde sadece Türkler olmuyor ve Samoslular da Seferihar ve çevresine gelmeye başlıyor.” Dedi.

Tur ile ilgili bilgi www.meristur.com  adresinden ve 0232 464 04 32 numaralı telefondan alınabilecek.
 
 
 
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv