Şampiyon Romanya

  • 0
  • 871
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesiile Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun birlikte gerçekleştirdiği “WDSF 4.Karşıyaka Uluslararası Latin Dansları Şampiyonası” nı Romanyalı dansçılar TatorCristna-Moldovan Paula çifti kazandı. 15 ülkeden 30 çiftin katıldığı yarışmaMavişehir Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dansın büyüsünün sardığı salonudolduran beş bin kişi, gece boyunca, alkışlarıyla olduğu kadar tezahüratlarıylada yarışmacılara destek oldu. Karşıyaka BelediyeBaşkanı Cevat Durak ile eşi Birsen Durak’ın da izlediği “Uluslar arası LatinDans Yarışması”nı ünlü manken Özge Ulusoy sunarken, Türkiye’de dans deninceakla gelen ilk isim olan Tolga Han’da yarışma hakkında yorumlarıyla geceye renkkattı. Dokuz ülkeden oluşan jüri ise, şampiyonaya katılan yarışmacılara puanlarverirken zorlandı. 

Çeyrek final gösterileriylebaşlayan gecede 24 çift yarıştı. Özge Ulusoy’un sunumları ile sahneye çıkançiftler 8’erli gruplar olarak performanslarını sergiledi. Samba, Ça Ça Ça,Rumba, Jive, Pasa Doble’de ayrı ayrı gösterilerini sunan çiftler, ayrı ayrıpuan aldı. Jürinin verdiği oylar sonunda yarı finale 12 ülke kaldı. Puanlamalarsırasında ise Master Dance grubu sahne alarak muhteşem gösteriler sundu.Dansçıların kostüm ve performansları büyük alkış topladı. 

Yarı finalde çiftleraltışarlı gruplar olarak sahne alarak yine aynı müzikle Latin danslarıgösterilerini sundu. Muhteşem çekişmelerin yaşandığı yarışmada finale Slovakya,İspanya, İtalya, Romanya, Kanada ve Bosna Hersek kaldı. 

Finalde hep birliktesahneye çıkan ekipler sırasıyla aynı dansları ard arda sergiledi. Yapılanoylama sonunda ise şampiyonanın birincisi Romanya’da Tador Cristiana-MoldavanPaul, ikincisi İspanya’da Edgar Marcos-Auna Nowak, üçüncüsü ise İtalya’daKostenko Svetlana-Franceslo Espasito çifti  oldu. Yarışma sonunda ilküçe girenlerin plaket ve madalyalarını Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Duraktakdim ederek, tüm sporcuları kutladı.
 
 
 
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv