Şampiyonluğa çevrilen pedal

  • 0
  • 663
Şampiyonluğa çevrilen pedal
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Senatosu, Türkiye Üniversiteler ArasıBisiklet Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan “Bisiklet Topluluğu DağBisiklet Takımı”nı ödüllendirdi. EÜ Rektörü Candeğer Yılmaz’ın Ankara’dabulunması nedeniyle, Senato Toplantısını EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. YeşimKirazlı açtı. Senato toplantısından önce “Bisiklet Topluluğu Dağ BisikletTakımı”nın Türkiye şampiyonu olması nedeniyle sporculara madalya ve kupalarıverildi.

 

Ege Üniversitesi Dağ Birikleti Takımı Türkiye ÜniversitelerArası Dağ Bisikleti Şampiyonu oldu.  Ege Üniversitesi Dağ BisikletiTakımı; Hakan Arslan, Cenk Soner İnal, Metin Hatipoğlu, Fatih Süleyman Erdoğan,Furkan Ceylan, Mert Şenocak, Ozan Kumbasar'dan oluşuyor. EÜ Senatosununhaftalık toplantısına konuk olan oyunculara başarı belgeleri EÜ RektörYardımcısı Prof.Dr. Yeşim Kirazlı tarafından verildi. ​

Prof. Dr. Kirazlı yaptığı konuşmada, EÜ BisikletTopluluğu’nun 2013 Ekim ayında kurulduğunu belirterek, “Bir ay sonra takımolarak Türkiye dördüncüsü oldular. Daha sonra 2014 Mart ayında katıldıklarıyarışmada ise Türkiye şampiyonu oldular. Türkiye Şampiyonu olan EgeÜniversitesi Bisiklet Topluluğu’nu kutluyorum. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nundüzenlediği son yarışmada ise 22 üniversiteyi geride bırakarak şampiyonoldular” dedi.

 

Sporculardan ikisinin BESYO, diğerlerinin ise Tıp Fakültesi,Ziraat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Ege Meslek Yüksekokul ve Aliağa MeslekYüksekokulu olmak üzere yedi kişiden oluştuğunu söyleyen Prof. Dr. Kirazlı,“Aliağa Meslek Yüksekokul öğrencisi Furkan Ceylan, bireysel olarak da TürkiyeŞampiyonluğunu elde etti” dedi.

EÜ Bisiklet Topluluğu Dağ Bisikleti Antrenörü Hakan Aslanise yaptığı konuşmada, “Bizi bu süreçte yalnız bırakmayan herkese teşekkürediyorum. Bizim arkamızda olduğunuz sürece zirvede olacağımızdan eminolabilirsiniz” dedi.

Madalya ve kupaların verilmesinin ardından SenatoToplantısında EÜ Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr.Mehmet E. Dalkılıç bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Dalkılıç, 2012-2013 yılıfaaliyet ve 2014 yılı strateji planları UBE genel tanıtımı, eğitimfaaliyetleri, araştırma, projeler, hizmet ve işbirlikleri konularında bilgilerverdi. 
İZMİR(Ege Ajans -Ender Gündüz – Anıl Babür)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv