Samsung, Windows Phone 8 ve Windows 8’li ürünlerini tanıttı

  • 0
  • 1.562
Yazı Boyutu:

Samsung Electronics, Berlin’de düzenlenen IFA 2012 Fuarı’nda akıllı bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar için Windows 8 ve Windows Phone 8 tabanlı yepyeni ATIV cihazların tanıtımını yaptı.
 
Microsoft’un Windows 8 işletim sisteminin pazara sunulmasının hemen ardından Samsung da Windows tabanlı cihazların en yenisi ATIV’i tüketiciye sundu. Adını, Latince “Hayat” anlamına gelen VITA kelimesinin tersten yazılmasından alan ATIV, Samsung’un hayatı kolaylaştırma vizyonunu yansıtıyor. Windows 8 ile çalışan cihazların tamamı bu vizyonla tasarlandı. Samsung IFA 2012’de; ATIV SMART PC, ATIV Smart PC Pro, ATIV Tab ve ATIV S’den oluşan ATIV ailesinin tüm üyelerini tanıttı. Bu kadar farklı üründen oluşan bir seriyi pazara sunabilen ender şirketlerden biri olan Samsung, tüketiciye Windows 8 platform temelli başka seçenekler de sunmayı planlıyor.
 
Samsung Electronics IT Çözümleri Birimi’nden Sorumlu İdari Başkan Yardımcısı Seong Woo Nam konuşmasında, “Samsung olarak, Windows 8 ile çalışan cihazlardan oluşan geniş bir portföy sunuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Samsung’un tasarım ve teknoloji alanındaki liderliğini, Microsoft’un işletim sistemlerindeki liderliği ile birleştirerek, birlikte tüketicilere, farklı kategoriler arasında yakınsama sağlayan ATIV ailesini tüketiciye sunabiliyoruz” dedi.
 
OEM Microsoft Kurumsal Başkan Yardımcısı Nick Parker da konuyla ilgili olarak, “Samsung çok değer verdiğimiz bir iş ortağımız, ve böyle küresel bir markanın; Windows tabanlı akıllı bilgisayar, tablet ve telefonlarına yaptığı bu yatırımı görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu durum, eğlence senaryoları, mobil verimlilik ve bulut hizmetleri gibi çeşitli Windows deneyiminlerini Samsung’un harika cihazlarında yaşayacak tüketicilerimize daha da fazla heyecan ve güven veriyor olmamız açısından, bizim için önemli bir fırsat.” dedi.
Samsung’un ATIV cihazları sade, güçlü ve estetik. Windows 8 işletim sistemi rahat kullanımı ve   diğer cihazlarla da uyumlu çalışması ile öne çıkıyor. Samsung ve Microsoft, ATIV cihazlarıyla kullanıcıya gelişmiş, verimli ve yaratıcı bir deneyim sunacak. Serinin tamamı kullanıcılara, bir yandan içeriklerin keyfini sürerken, diğer yandan iş ve fikirlerini kolayca paylaşabilecekleri bir deneyim yaşatmak amacıyla tasarlandı.
Dahası, Samsung’un Windows cihazları, benzersiz servis ve hizmetlerle zenginleştirildi. Samsung Family Story, eğlenceli ve sezgisel bir paylaşım deneyimi sunuyor. Samsung’un ChatON hizmeti de Microsoft’un popüler People Hub servisi ile birlikte bu çok yönlü cihazlar üzerinden geniş bir yelpazede sosyal iletişim olanağı sağlıyor.
 
Samsung ATIV Smart PC & Samsung ATIV Smart PC Pro
Devrim niteliğindeki tasarımı, dizüstü bilgisayarın gücü ve tablet bilgisayarın kolaylığıyla birleştiren 11.6 inç Samsung ATIV Smart PC ve ATIV Smart PC Pro, Samsung’un akıllı cihazlarının en yeni serisini oluşturuyor. Bu cihazlar, Windows 7’ye tam uyumluluğun yanı sıra Windows 8’in fonksiyonelliği ile güçlü bir bilgisayar deneyimi sunuyor. Her cihazda kullanıcının klasik dizüstü bilgisayar ile tablet bilgisayar arasında kolaylıkla geçiş yapabilmesini sağlayan çıkarılabilir bir klavye sistemi bulunuyor. Bu cihazlar, hareket halinde azami verimlilik sağlıyor.
Gelişmiş 10 parmak dokunmatik ekran, geleneksel iki parmak dokunmatik özelliklerin ötesine geçerek etkileşim konusunda teknolojik bir atılım gerçekleştiriyor. Artırılmış hassasiyeti sayesinde kullanıcılar, en yeni eğlence uygulamalarının tam anlamıyla ve kolaylıkla keyfini sürebilmek için cımbız hareketi yaparak görüntüyü yaklaştırabilecek, görüntüleri döndürebilecek ve sayfalar arasında dolaşabilecek.
 
Genel olarak kullanılan giriş yöntemlerine ek olarak ATIV Smart PC ve ATIV Smart PC Pro’da hem masa üstünde hem de hareket halindeyken azami verimlilik için gerçek yazı ve çizim deneyimi sağlayan ünlü S-Pen de yer alıyor. Aynı bir kurşun kalem ya da tükenmez kalem gibi Wacom çizim kalemi, 1024 seviyedeki baskı hassasiyetiyle profesyonel tasarımcıların taleplerini karşılayabilecek özelliklere sahip. S-Pen’in yanı sıra, yazma ve çizme işlerini mümkün olan en basit ve en sezgisel hale getirmek amacıyla S-Note uygulaması cihazda yüklü geliyor.
S-Camera, bütünleşik ön ve arka kameraların performans sınırlarını tamamıyla zorlarken, S-Player da tüm formatlardaki fotoğraf ve videoların sorunsuz şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Tüm bu içerik, 400 nit parlaklıkla en canlı renk ve keskinliğe sahip Samsung’un SuperBright, 11.6 inç Full HD LCD ekranından sunuluyor.
Çok şık bir tasarıma sahip olan ultra portatif ATIV Smart PC ve ATIV Smart PC Pro, sırasıyla yalnızca 9.9 ve 11.9 milimetre kalınlığa sahip olmakla birlikte performanstan da hiçbir şekilde feragat edilmiyor. ATIV Smart PC Pro’nun güçlü Intel® Core™ i5 işlemcisi, özellikle zorlu profesyonel kullanım ve multimedya tüketimini kolaylıkla yönetebiliyor. ATIV Smart PC’nin sahip olduğu yeni nesil Intel® Atom™ işlemci de günlük üretim amaçlı işler için birebir.
Kompakt ve portatif bir yapıya sahip olmasına rağmen her iki cihazda da USB 2.0 (Smart PC), USB 3.0 (Smart PC Pro), mHDMI ve miniSD’nin yanı sıra; klavye üzerinde de ek iki adet USB 2.0 portu yer alıyor. Deneyimi daha da uzun kılmak amacıyla ATIV Smart PC’nin pil ömrü 13.5 saate çıkabilirken, daha güçlü olan ATIV Smart PC Pro’da bu süre 8 saat.
 
Samsung ATIV Tab: En üst düzeyde bilgisayar deneyimi ve hareket kabiliyetine sahip Windows RT Tablet
Şık ve ince bir tasarıma sahip olan yeni Samsung ATIV Tab, olağanüstü mobil özelliği ile Windows 8 tabanlı bilgisayar deneyimini tam anlamıyla tablet dünyasına taşıyor. Portatif olması, 570 gram ağırlığı, 10.1 inç ekranı ve 8.9 milimetre kalınlığı ile ATIV Tab, istediğiniz her yere gitmeye hazır. Hiçbir gecikme yaşanmadan hemen açılan ve Office Home ve Öğrenci 2013 RT ön izlemeye sahip olan bu bilgisayar; hem iş, hem de kişisel görevler için tam bir esneklik ve uyum sağlıyor. Böylece kullanıcılar, herhangi bir bilgisayarda yapabildikleri gibi bir belgeyi açabiliyor, yaratabiliyor, düzenleyebiliyor ve diğerleriyle de paylaşabiliyor. Sahip olduğu 8.200 mAh pil, istediğiniz yerden, istediğiniz zaman projeniz üzerinde çalışma, görüntüleme veya paylaşma için gerekli enerjiyi sağlıyor. Dahası, herhangi bir ek yazılım yüklenmesine gerek kalmadan USB portunu ve uHDMI çıkışını kullanarak; yazıcı, klavye, projektör, harici monitör ve benzeri cihazlar da dahil olmak üzere Windows tabanlı bilgisayar aygıtları ve aksesuarlarıyla uyumlu.
 
Samsung ATIV S: Azami bilgisayar deneyimi sunan akıllı telefon
Windows 8 deneyimini telefonda sunan Samsung ATIV S, hem iş hem de eğlence için geliştirilen yeni bir akıllı telefon. Geniş bir yelpazede içerik paylaşım ve üretim seçenekleri sunan ATIV S, ince tasarıma ve yüksek performansa sahip. Etkileyici 1.5GHz çift çekirdekli işlemci ve HSPA+42 bağlantı özellikleri ile ATIV S, en zorlu oyun ve iş uygulamaları için dahi tarayıcı performansına ve yüksek tepki verme yeteneğine sahip. Kullanıcılar, ATIV S’in olağanüstü 4.8” HD Super AMOLED ekranı ile en yeni Windows Phone 8 deneyimini yaşayacaklar.

Samsung ATIV Smart PC Ürün Özellikleri
Ekran 
Boyut
11.6” (PLS tipi)
Çözünürlük, Parlaklık
1366 x 768, 400nit
Pil
Pil Süresi
13.5 saat Mobile Mark 
DVD Oynatma Süresi
9.4 saat
Kapasite
31Wh
Tasarım 
Boyutlar (E x D x Y)
304.0 x 189.4 x 9.9mm(Tablet PC)
304.0 x 189.4 x 19.9mm(Çift çeneli)
Ağırlık
750g(Tablet) / 1.45kg(Çift çeneli)
Renkler
Açık Mavi
Altyapı
İşletim Sistemi
Windows 8
Processor
 Yeni Nesil Intel® Atom™ İşlemci
Hafıza  
Sistem Hafızası
LPDDR 2GB
Grafikler
Grafik İşlemcisi
Intel HD Graphics
Mültimedya 
Hoparlör
2
Entegre kamera
Ön 2M, Arka 8M(flaşlı)
Depolama 
Hard Disk Sürücüsü
~ 128GB eMMC
Optik Disk Sürücüsü
yok 
Bağlantı
Kablolu LAN LAN
USB’den Ethernet Dongle’a
Kablosuz LAN
802.11 abgn
Kablosuz WAN
4G/LTE, 3G
Bluetooth
4.0 LTE
Diğer
I/O Portları
USB2.0*1, USB2.0*2(klavyede), mHDMI, mikroSD
Girdi Aygıtı
KBD(80/81tuş), Çizim Kalemi, Çoklu dokunma
AC Adaptörü
Dahil
? Samsung Hub hizmetlerine erişim ülkeler bazında farklılık gösterebilir.
? Bu belgede belirtilenlerle sınırlı olmamak kaydıyla bu belgede ifade edilen Tüm fonksiyonlar, özellikler, teknik özellikler ve diğer bilgilerin yanı sıra faydaları, tasarım nitelikleri, fiyatları, bileşenleri, performansı, bulunma durumu ve yetenekleri önceden bildirilme şartı gerekmeksizin herhangi bir yükümlülük doğurmadan değiştirilebilir.
 
 
Samsung ATIV Smart PC Pro Ürün Özellikleri
 
Ekran 
Boyut
11.6” (PLS tipi)
Çözünürlük, Parlaklık
1920 X 1080, 400nit
Pil
Pil Süresi
8 saat (Mobile Mark )
DVD Oynatma Süresi
5 saat
Kapasite
47Wh
Tasarım 
Boyutlar (E x D x Y)
304.0 x 189.4 x 11.89mm(Tablet PC)
 
304.0 x 189.4 x 21.89mm(Çift çeneli)
Ağırlık
884g(Tablet PC) / 1.6kg(Çift çeneli)
Renkler
Metal Gümüşi
Altyapı
İşletim Sistemi
Windows 8
Processor
Intel® Core™ i5 / i3
Hafıza 
Sistem Hafızası
DDR 4GB
Grafikler
Grafik İşlemcisi
Intel HD Graphics
Mültimedya 
Hoparlör
2
Entegre kamera
Ön 2M, Arka 5M
Depolama 
Hard Disk Sürücüsü
~ 256GB SSD
Optik Disk Sürücüsü
Yok 
Bağlantı
Kablolu LAN LAN
USB’den Ethernet Dongle’a
Kablosuz LAN
802.11 abgn
Kablosuz WAN
4G/LTE, 3G
Bluetooth
4.0
Diğer
I/O Portları
USB3.0*1, USB2.0*2(Klavyede), mHDMI, mikroSD
Girdi Aygıtı
KBD(80/81tuş), Çizim Kalemi, Çoklu dokunma
AC Adaptörü
Dahil
?Samsung Hub hizmetlerine erişim ülkeler bazında farklılık gösterebilir.
? Bu belgede belirtilenlerle sınırlı olmamak kaydıyla bu belgede ifade edilen Tüm fonksiyonlar, özellikler, teknik özellikler ve diğer bilgilerin yanı sıra faydaları, tasarım nitelikleri, fiyatları, bileşenleri, performansı, bulunma durumu ve yetenekleri önceden bildirilme şartı gerekmeksizin herhangi bir yükümlülük doğurmadan değiştirilebilir.
 
Samsung ATIV Tab Ürün Özellikleri
İşlemci
  1.5 GHz çift çekirdekli işlemci
Ekran
  10.1 inç (256.5mm ) HD LCD Ekran (1366x768)
İşletim Sistemi
Windows RT
Kamera
Ana(Arka): 5 Mega piksel LED Flaşlı Otomatik Fokus Kamera
Yardımcı (Ön): 1.9 Mega piksel VT Kamera
Video
Kodlayıcı: MPEG4, H.263, H.264, VC-1 WMV7, WMV8, WMV9
Full HD(1080p) Oynatma & HD(720p) Kayıt
Ses
Kodlayıcı: MP3, WMA, AAC, HE-AAC, PCM
3.5mm Kulaklık Çıkışı
Paylaşım Özellikleri
Dokun + Gönder (NFC ve BT/Wi-Fi ile dosya paylaşımı)
Samsung Family Story
İçerik Özellikleri ve Servisleri
Samsung ChatOn mobil iletişim hizmeti
Samsung Hub
-   Music Hub
-   Media Hub* (yalnızca ABD’de)
Samsung Zone (Windows Store’da)
-   Photo Editor
Windows Servisleri
Windows UI
Internet Explorer 10, Microsoft Office (PowerPoint, Word, Excel, OneNote), Bing Search, Bing Map, SkyDrive, Windows Store, Müzik, Video, Oyunlar
Sunulan Kurumsal Çözümler (talep üzerine)
 
Exchange ActiveSync
On-Device Encryption
Cisco VPN (Virtual Private Network)
Juniper Junos Pulse VPN
EAS
GPS
S-GPS
Glonass
Bağlantı
Bluetooth® 4.0
USB 2.0 Yuvası
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi Direct, Wi-Fi Channel Bonding
3.5mm kulaklık çıkışı
Mikro HDMI
NFC
Sensor
Yükseklik ölçer, Jeomanyetik, Ortam Işığı, Jiroskop, Tutma sensoru
Hafıza
32/64GB Kullanıcı hafızası + 2GB (RAM)
mikroSD (64GB’a kadar)
Ebat
265.8 x 168.1 x 8.9 mm,  570g
Pil
Standart pil, Li-ion 8,200mAh
?Samsung Hub hizmetlerine erişim ülkeler bazında farklılık gösterebilir.
? Bu belgede belirtilenlerle sınırlı olmamak kaydıyla bu belgede ifade edilen Tüm fonksiyonlar, özellikler, teknik özellikler ve diğer bilgilerin yanı sıra faydaları, tasarım nitelikleri, fiyatları, bileşenleri, performansı, bulunma durumu ve yetenekleri önceden bildirilme şartı gerekmeksizin herhangi bir yükümlülük doğurmadan değiştirilebilir.
 
 
Samsung ATIV S Ürün Özellikleri
Şebeke
HSPA+ 42Mbps  850/900/1900/2100MHz
EDGE/GPRS  850/900/1800/1900MHz
İşlemci
1.5 GHz çift çekirdekli işlemci
Ekran
4.8 inç (121.9mm ) HD Super AMOLED Ekran
İşletim Sistemi
Windows Phone 8 Apollo
Kamera
Ana(Arka): 8 Mega piksel LED Flaşlı Otomatik Fokus Kamera
Yardımcı (Ön): 1.9 Mega piksel VT Kamera
Video
Kodlayıcı: MPEG4, H.263, H.264, VC-1 WMV7, WMV8, WMV9
Full HD(1080p) Oynatma & HD(720p) Kayıt
Ses
Kodlayıcı: MP3, WMA, AAC, HE-AAC, PCM
3.5mm Kulaklık Çıkışı
Paylaşım Özellikleri
Dokun + Gönder (NFC ve BT/Wi-Fi ile dosya paylaşımı)
Samsung Family Story
İçerik Özellikleri ve Servisleri
Samsung ChatOn mobil iletişim hizmeti
Samsung Hub
-   Music Hub
Media Hub* (yalnızca ABD’de)
Samsung Zone (Windows Store’da)
Photo Editor
Mini Diary
Now (Günlük Bülten)
Windows Servisleri
Windows UI
Internet Explorer 10, Microsoft Office for WP8 (PowerPoint, Word, Excel, OneNote), Bing Search, Bing Map, SkyDrive, Windows Store, Müzik, Video, Oyunlar, Wallet Hub, DataSmart
Kurumsal Çözümler
Exchange ActiveSync
On-Device Encryption (BitLocker)
MDM
Custom Company Hub
Office 365
Lync
GPS
A-GPS
Glonass
Bağlantı
Bluetooth® 3.0
USB 2.0
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi Direct, Wi-Fi Channel Bonding
NFC
3.5mm kulaklık çıkışı
Sensor
Yakınlık, Yükseklik ölçer, Jeomanyetik, Ortam Işığı, Jiroskop,
Hafıza
16/32GB Kullanıcı hafızası + 1GB RAM
mikroSD (SDXC desteği)
Boyut
137.2 x 70.5 x 8.7 mm, 135g
Pil
Standart pil, Li-ion 2,300mAh
?Samsung Hub hizmetlerine erişim ülkeler bazında farklılık gösterebilir.
? Bu belgede belirtilenlerle sınırlı olmamak kaydıyla bu belgede ifade edilen Tüm fonksiyonlar, özellikler, teknik özellikler ve diğer bilgilerin yanı sıra faydaları, tasarım nitelikleri, fiyatları, bileşenleri, performansı, bulunma durumu ve yetenekleri önceden bildirilme şartı gerekmeksizin herhangi bir yükümlülük doğurmadan değiştirilebilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv