Sanat Dünyası'na yeni tasarımlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, hayranı oldukları sanatçılara tasarımlar yaptı. Rihanna, Madonna, Lady Gaga, Beyonce, Freddie Mercury, Weeknd, Ümmü Gülsüm, Audrey Hepburn gibi isimlere tasarımlar yapan öğrenciler, kreasyonlarını 23 Aralık’ta Agora Alışveriş Merkezi’nde sergileyecek.

  • 0
  • 656
Sanat Dünyası'na yeni tasarımlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, hayranı oldukları sanatçılara tasarımlar yaptı. Rihanna, Madonna, Lady Gaga, Beyonce, Freddie Mercury, Weeknd, Ümmü Gülsüm, Audrey Hepburn gibi isimlere tasarımlar yapan öğrenciler, kreasyonlarını 23 Aralık’ta Agora Alışveriş Merkezi’nde sergileyecek. Koleksiyon dersi kapsamında çalışan öğrenciler, sanatçıların kişiliklerini, hayatlarını göz önüne alarak 10 farklı tasarım hazırladı.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Özge Dikkaya Göknur, öğrencilerin kişiye özgü tasarım üzerine projeler hazırladığını, her öğrencinin hayran olduğu sanatçının yaşamını inceleyerek onlara sahne kıyafetleri tasarladığını söyledi. Göknur, “İkonlar ve stiller adını verdiğimiz projede 8 öğrencimiz film sanatçısından şarkıcılara, günümüzden geçmişe birbirinden farklı sanatçılar için çalıştı. Daha sonra kendileri için de önemli olan bir dönemlerine ait sahne kıyafetleri üzerine 10 tasarım çizdiler. Öğrencilerimiz sahne için tasarım yapmayı, sahne tasarımını sunmayı öğrendi” dedi. Göknur, öğrencilerin sanatçıların 60, 70 ve 80’li yılların sahne şovlarından günümüze dek olan giyimlerini yeniden aktardığını kaydetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv