Sanatın kalbi BERKM’de atacak

Bergama Kültür Merkezi (BERKM) Kasım ayında konser, tiyatro ve söyleşiler ile izleyicilerine birbirinden güzel etkinlikler yaşatacak.

  • 0
  • 891
Sanatın kalbi BERKM’de atacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bergama Kültür Merkezi (BERKM) Kasım ayında konser, tiyatro ve söyleşiler ile izleyicilerine birbirinden güzel etkinlikler yaşatacak.

11 Kasım’da usta araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın sunduğu ve gündeme dair önemli konuların konuşulduğu Halk Arenası programı BERKM konferans Salonu’nda gerçekleşecek canlı yayın ile ekranlara gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim, Kasım ve Aralık aylarında düzenleyeceği “Güz Söyleşileri”nin bir durağı da Bergama olacak. Moderatörlüğünü Şair Haydar Ergülen’in gerçekleştirdiği söyleşilerde Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Özgür Mumcu 26 Kasım’da Bergamalılarla buluşacak.

Kasım ayında konserlerle izleyicileri ağırlayacak olan BERKM’de İzmir Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Operası’nın kurucusu Aydın Gün anısına gerçekleştireceği konserle 21 Kasım’da dinleyicilerine müzik dolu bir gece yaşatacak.

ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞACAK
BERKM’nin Kasım ayı etkinliklerinde tiyatro buluşmaları da yaşanacak. Karşıyaka Belediyesi Tiyatrosu“ Çizmeli Kedi”, Mavi Sanat Tiyatrosu ise “Masal İçinde Masal”  oyunları ile Bergama’da çocukları tiyatro ile buluşturacak.
 
Ayrıca Ayvalık Tiyatro Objektif  “Eleni ve Gül”, Tarla Faresi Tiyatrosu “Sevda Bahçesi”, Sahne Tozu Tiyatrosu “ Ferhad ile Şirin”, BERKSAV Oda Tiyatrosu “Tarla Kuşuydu Julietta” ve İzmir Büyükşehir Belediyesi “Şarkı Söyleyen Maymun Herkesi Büyüledi” tiyatro gösterimi BerKM’de gerçekleşecek.

Kısa bir süre görkemli bir açılış ile hizmete giren Bergama Kültür Merkezi’nde vatandaşları birbirinden güzel etkinliklerle buluşturacaklarını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bergama Kültür Merkezi ilkler şehri Bergama’ya kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğumuz güzel bir yapı. Ve bu güzel yapının konserlerle, tiyatrolarla, söyleşilerle, sanatla ve her şeyden önemlisi de Bergamalılarla daha da güzelleşeceğini düşünüyorum. Kasım ayında her yaştan izleyiciye hitap eden dopdolu bir etkinlik takvimi var. Tüm Bergamalıları ve sanatseverleri bu etkinliklere davet ediyorum” dedi.
 
BERKM KASIM AYI ETKİNLİK PROGRAMI
11 Kasım Uğur Dündar Halk Arenası
12 Kasım Ayvalık Tiyatro Objektif “Eleni ve Gül”
13 Kasım Tarla Faresi Tiyatrosu “Sevda Bahçesi”
16 Kasım İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası Konseri
17 Kasım Sahne Tozu Tiyatrosu “ Ferhad ile Şirin”
21 Kasım İzmir Devlet Opera ve Balesi konseri Aydın Gün anısına
24 Kasım İzmir Büyükşehir Belediyesi “Şarkı Söyleyen Maymun Herkesi Büyüledi” tiyatro gösterimi
25 Kasım Karşıyaka Belediyesi Tiyatrosu Çocuk Oyunu “ Çizmeli Kedi”
26 Kasım Söyleşi, Moderatör Haydar Ergülen Konuşmacı Özgür Mumcu “Güz Söyleşileri”
27 Kasım Mavi Sanat Tiyatrosu Çocuk Oyunu “ Masal İçinde Masal” 
28 Kasım BERKSAV Oda Tiyatrosu “ Tarla Kuşuydu Julietta”
29 Kasım Bergama Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Konseri
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv