Sanatta görünürlük festivali İzmir Seferihisar’da

Sanatta Görünürlük Festivali – İzmir (SGF-İzmir) bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. 'bak-IŞ' temasına odaklanarak çağdaş performansın disiplinlerarası potansiyeline vurgu yapan festival, sanatta farklı disiplinlerin performans ile ortak yaratım süreçlerine dikkat çekiyor.

  • 0
  • 364
Sanatta görünürlük festivali İzmir Seferihisar’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sanatta Görünürlük Festivali – İzmir (SGF-İzmir) bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. 'bak-IŞ' temasına odaklanarak çağdaş performansın disiplinlerarası potansiyeline vurgu yapan festival, sanatta farklı disiplinlerin performans ile ortak yaratım süreçlerine dikkat çekiyor. SGF-İzmir, 9 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde İzmir’in Seferihisar ilçesinde ücretsiz etkinliklerle seyirci ile buluşacak.
 
SGF-İzmir bu yıl koreograf, dans sanatçısı ve akademisyen Tuğçe Tuna’nın 2014 yılından bu yana sürdürdüğü proje Türkiye’de Çağdaş Dans konuşması ile 9 Eylül tarihinde Seferihisar ilçesi, Sığacık mahallesindeki Teos Yazarlar Evi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde açılıyor. Türkiyeli çağdaş dans ve güncel gösteri sanatları alanına genel bir bakışla, öncü koreograf, eğitmen, kurum ve organizasyonları paylaşacak olan Prof. Tuğçe Tuna, çağdaş dans alanında yeni odak olarak İzmir’e de vurgu yapacak. Konuşmanın ardından İzmir’de yaşayan ve çalışan dans sanatçısı Serenay Oğuz’un Boşlukları Doldur isimli performansı gerçekleşecek. Performansın bitiminde sanatçı ile kısa bir söyleşi yapılacak.
 
21 Eylül’de Teos Marina’da İstanbul merkezli, çağdaş dans ve performans alanında çalışan sanatçılar Mihran Tomasyan’dan (Çıplak Ayaklar Kumpanyası) Sen Balık Değilsin ki, İlyas Odman’dan One for the Road adlı solo performanslar izleyiciyle buluşacak. 
 
ULUSLARARASI KATILIM
Üçüncü yılında Civil Society Exchange kapsamında Bulgaristan’dan Sofia Underground International Performance Art Festival ile partner olan SGF-İzmir, bu yıl 'bak-IŞ' teması doğrultusunda Teos Kültür Sanat Derneği ve Seferihisar Belediyesi işbirliğiyle özel bir etkinlik tasarladı. Bulgaristan’dan (Sofia) gelen konuk sanatçılar Ivo Ivanov (müzik) ve Valko Chobanov (video); İstanbul’dan gelen konuk koreograf, dans sanatçısı ve eğitmen Gizem Aksu ile İzmir’de yaşayıp çalışan müzisyen Sarp Keskiner misafir sanatçı programı kapsamında buluşup on günlük bir yaratıcı sürece girecek. 10 Eylül’de başlayan yaratıcı süreç 21 Eylül’deki performans ile son bulacak. Disiplinlerarası ve belki de disiplinlerötesi yaratım doğrultusunda gelişecek performatif bir çalışmanın yapım aşamasındaki ilk gösterimini Teos Marina’da (Sığacık, Seferihisar) seyirci ile paylaşacaklar. Gece Ivo Ivanov’un DJ performansıyla devam edecek.
 
DESTEKLEYENLER
Sanatta Görünürlük Festivali – İzmir, Şafak ve Nihal Ersözlü’nün kurduğu Açık Stüdyo tarafından bu yıl Lokall İzmir Kent Rehberi iletişim sponsorluğuyla, Civil Society Exchange, Spaces of Culture, Seferihisar Belediyesi desteğiyle ve Teos Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle düzenleniyor. Festivalin önümüzdeki yıllarda Balkan ülkelerinden kültür inisiyatifleri ile geliştirilecek işbirlikleri doğrultusunda disiplinler ve kültürlerarası işbirliği ve değişim misyonunun güçlendirilmesi hedefleniyor. Festival ekibi Şafak Ersözlü, Bahar Nihal Ersözlü, Özgür Aydek, Sarp Keskiner, Serenay Oğuz ve Filiz İzem Yaşın’dan oluşuyor.
  
Etkinlik Programı
9 Eylül - Teos Yazarlar Evi Uygulama ve Araştırma Merkezi
18.30 Tuğçe Tuna / Türkiye’de Çağdaş Dans (konuşma, 90’)
20.30 Serenay Oğuz / Boşlukları Doldur (performans, 30’)
21 Eylül – Teos Marina
20.00 Mihran Tomasyan (Çıplak Ayaklar Kumpanyası) / Sen Balık Değilsin ki (performans,
45’)
21.00 İlyas Odman / One for the Road (performans, 45’)
22.00 Gizem Aksu, Sarp Keskiner, Ivo Ivanov, Valko Chobanov / bak-IŞ (misafir sanatçı,
yapım aşaması performansı, 30’)
23.00 Ivo Ivanov / DJ Set (performans, 60’)
*Etkinliklere katılım için İzmir şehir merkezinden ulaşım sağlanacaktır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv