Santa Maria Konserleri’nde coşku

Arkas tarafından bu yıl 4.cüsü düzenlenen “Santa Maria Konserleri” bu yıl da İzmirli klasik müzikseverleri buluştururken sürprizleri de beraberinde getirdi.

  • 0
  • 724
Santa Maria Konserleri’nde coşku
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Arkas tarafından bu yıl 4.cüsü düzenlenen “Santa Maria Konserleri” bu yıl da İzmirli klasik müzikseverleri buluştururken sürprizleri de beraberinde getirdi. 8-9-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen konserler, Arkas Trio’nun CD lansmanı heyecanının yanı sıra dünyaca ünlü organist Andreas Rothkoph’un ilk kez İzmir’e gelerek Soprano Aytül Büyüksaraç eşliğinde kilisenin tarihi orgu ile buluşmasına sahne oldu.

Arkas Holding organizasyonuyla geleneksel hale gelen Santa Maria Konserleri bu yıl da klasik müzikseverlere unutulmaz üç gün yaşattı. Konser serisinin ilk gününe çok anlamlı bir başlangıçla, İzmir Bizim Okul Vakfı ev sahipliğinde ve gelirinin vakıf yararına kullanılacağı bir konserle başlayan Arkas Trio, F.Schubert’in Trio No. 1 op. 99 D 898 ve Beşli op. post. 114 D 667 Alabalık eserlerine kendi yorumlarını katarak İzmirli klasik müzikseverlerin kulaklarına hitap etti. Konserde Arkas Trio’nun iki değerli konuğu da olacak. Arkas Trio, Schubert’in Alabalık Beşlisi’ni Viyolonsel Sanatçısı Atilla Aldemir ve Kontrabas Sanatçısı Burak Marlalı ile birlikte seslendirdi.

Konser serisinin ikinci günü ise, Santa Maria Kilisesi dünyaca ünlü organist Andreas Rothkoph’u ağırladı. Kilisenin tarihi orgu Rothkoph ile hayat bulurken, organiste güçlü sesiyle Soprano Aytül Büyüksaraç eşlik etti.

DOUBLE CD LANSMANI SANTA MARİA’DA
Santa Maria Konserleri’nin üçüncü ve son günü Arkas Trio, Nisan ayında piyasaya çıkan double CD’lerinden dikkat çeken parçaları dinleyicilerle buluşturdu. Farklı ve tematik projelerin içinde yer almayı ilke edinen, ülkemizde yetişen ve kendi kuşaklarının en iyi sanatçıları olarak tanınan, uluslararası yarışmalarda dereceler ve özel ödüller kazanan keman solist sanatçısı Tuncay Yılmaz ve piyano solist sanatçısı Emre Elivar ile ’Alman çello solisti Gustav Rivinius’tan oluşan Arkas Trio gecede Joaquín Turina Trio No. 2 op. 76 ve Camille Saint-Säens Trio No. 2 op. 92 eserlerini seslendirdi.

Keman solist sanatçısı Tuncay Yılmaz, solistlik kariyerleri ve isimlerinin yanında Arkas markasının  çatısı altında toplanmak, Türkiye’nin ilk kurumsal triosu haline getirdiğini söyledi. Double CD ile ilgili bilgi de veren Yılmaz, “Türkiye’den dünyaya sunulan ilk kurumsal trio CD’si oldu. CD’nin içeriğinde bulunan dört adet başyapıt, romantik döneme ait büyük ve çalınışı zor olduğu kadar dünyanın en güzel oda müziği eserlerinden sayılıyor. Arkas Trio olarak böyle bir CD’yi yedinci sezonumuzda gerçekleştiriyor olabilmek ve Türkiye’den dünyaya sunmak bizi çok gurulandırıyor” dedi.

Piyano solist sanatçısı Emre Elivar da “Elbette yapılan konserler o anı dolduruyor fakat CD, yaptığımız işin daha kalıcı bir versiyonu olması nedeniyle önemli. Dinleyiciye oda müziği repertuvarını yakından sunmak ve onların sadece konserlerde değil aynı zamanda evlerinde de bu CD sayesinde bu önemli eserlere ulaşabiliyor olmaları bizim için önemli. Aynı zamanda CD her sanatçı için bir kartvizittir. Yedi senenin sonunda bizim de double CD’den oluşan böyle büyük bir kartvizite imza atmış olmamız bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Çello solisti Gustav Rivinius ise “Türkiye’de oda müziği konusunda kurumsal anlamda bir eksiklik olduğunu düşündüğümüz için bir araya geldik. Arkas Trio’yu kurma sebeplerimizden belki de en önemlisi Türkiye’de oda müziğinin daha çok insana ulaşmasını mümkün kılmak. Oda müziği, bestecilerinin belki de en kişisel, önemli, en özel eserlerini verdikleri bir sanat türü. CD’miz Türkiye’deki dinleyiciye oda müziğini daha yoğun bir şekilde sunma gayretimizin bir sonraki adımı” dedi.

İZMİR BİZİM OKUL EĞİTİM SAĞLIK VE KÜLTÜR VAKFI:
Yüzyılı aşkın süredir başarılı bireyler yetiştiren İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi’nin gelişmesi ve güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş olan vakıf, Saint-Joseph Lisesi'nin yanı sıra, ülkemizdeki tüm frankofon camiaya katkı sağlayacak projeler geliştirme hedefiyle faaliyetlerine devam etmektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv