Sarnıç Kültür Merkezi Kasım’da açılıyor

Kentin kültür sanat kimliğini geliştirecek önemli bir fiziki yapıyı ilçeye kazandıran Gaziemir Belediyesi’nin Sarnıç’ta yaptığı kültür merkezinde sona gelindi.

  • 0
  • 364
Sarnıç Kültür Merkezi Kasım’da açılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kentin kültür sanat kimliğini geliştirecek önemli bir fiziki yapıyı ilçeye kazandıran Gaziemir Belediyesi’nin Sarnıç’ta yaptığı kültür merkezinde sona gelindi. Merkez kurslar, konser ve tiyatro gösterileri için özel olarak tasarlanan modern salonlarıyla bölge halkının ihtiyacına cevap verecek.
 
Gaziemir’i kültür sanat alanında marka kent haline getiren Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, fiziki projeleriyle de bu çalışmalarını destekliyor. Kültür sanat tesislerinin sayısını artırmak ve etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için çalışan Gaziemir Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkısıyla Sarnıç’ta inşa ettiği kültür merkezinde sona gelindi. Fatih Mahallesi’nde bin 80 metrekare alanda inşa edilen kültür merkezi 2 milyon 297 bin liraya mal oldu. Kültür merkezinde tiyatro gösterilerinin, konserlerin, eğitimlerin ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı 85 metrekarelik özel sahneye sahip, akustik panel kaplamayla donatılan 150 kişilik salon yer alıyor. Sanatçıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına tüm ayrıntıların düşünülerek tasarlandığı özel kulise sahip kültür merkezinde fuaye alanı da yer alıyor. Fuaye alanı kokteyllere ev sahipliği yapabilmesi için özel tasarlanıyor. Bodrum katıyla birlikte 4 kattan oluşan yapının 200 araçlık otopark alanı da bulunuyor. 

Kültür-sanat kenti Gaziemir
Gaziemir’i kültür sanatta marka yapmak için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Belediyeler kentleri sadece fiziki anlamda geliştiren kurumlar olmamalıdır. Belediyeler kentin tarihine, kültürüne, sanat ve sosyal yaşantısına sahip çıkarak kentlere kimlik kazandırmalıdır. Bizde bu anlayışıyla Gaziemir’i kültür sanatta marka haline getiren çalışmalar hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızı da fiziki projelerimizle destekleyerek daha da geliştiriyoruz. Sarnıç bölgemizde hayata geçirdiğimiz bu kültür merkeziyle bölgedeki önemli bir eksikliği gidererek halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv