SEFERİHİSAR RENGARENK

  • 0
  • 861
SEFERİHİSAR RENGARENK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

5. Uluslararası Suluboya Festivali’nde dünyanın dört bir yanından gelen suluboya ustaları Seferihisar’da buluştu. İki gün boyunca atölye çalışmaları yapan ressamlar, en güzel Seferihisar manzarası çizmek için ustalıklarını konuşturdu. Seçilen 20 eser Seferihisar Belediyesi’ne teslim edildi. Başkan Tunç Soyer, Resim Müzesi açacaklarını ve bu resimleri müzede sergileyeceklerini söyledi.

Seferihisar Belediyesi, Uluslararası Suluboya Derneği (İnternational Watercolor Society) işbirliğiyle 2-3 Temmuz 2016 tarihlerinde düzenlenen 5. Uluslararası Suluboya Festivali, “Sanat yoluyla sevgi, hoşgörü ve barış” sloganıyla gerçekleştirildi. Festivalde, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ressamlar, birinci gün Seferihisar Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde, ikinci gün Sığacık’ta atölye çalışmalarına ve Seferihisar konulu resim yarışmasına katıldı.

Etkinlikle ilgili konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarihte Sanatçılar Kenti olarak bilenen Teos’un topraklarında birbirinden değerli sanatçıları ağırladıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “İlk ikisini düzenlediğimiz ve  3 yıl aradan sonra yeniden ev sahipliği yaptığımız Suluboya Festivali’ne katılımınızdan dolayı oldukça mutluyuz. Bugün seçilen 20 eseri, önümüzdeki yıl açacağımız Resim Müzesi’nde sergileyeceğiz ve kalıcı hale getireceğiz. Yaptığınız şey çok kıymetli bizim için. Unutulmaz bir iz bırakıyorsunuz. Bizde o izi taşıyabilmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Resim yarışmasında seçilen 20 eserin yaratıcılarını içtenlikle kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Organizasyonun gerçekleşmesindeki büyük katkıları nedeniyle IWS Globe Başkanı Atanur Doğan, Uluslararası Suluboya Derneği Türkiye Başkanı Ayşin Keskiner ve tüm ressamlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki yıl tekrar Seferihisar’da görüşmek üzere” dedi.

Uluslararası Suluboya Derneği (İnternational Watercolor Society) Başkanı Atanur Doğan yaptığı konuşmasında; “Öncelikle kısıtlı imkanları olmasına rağmen, bu imkanları seferber ederek kısa zamanda böyle bir festival yapmamızı sağlayan Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Seferihisar bizim için çok önemli. Çünkü bu işe Seferihisar’da başladık. 5 yıl önce Facebook üzerinden kurduğumuz bir grupla hayal ettiğimiz şeyi Seferihisar’da yapmayı başarmıştık. Sonra yasal olarak derneğimizi kurduk. Dünyaya açıldık. 80’in üzerinde ülkeye yayılmayı başardık. Umuyorum ki çok daha geniş katılımlı daha büyük bir organizasyonu önümüzdeki yıl Seferihisar’da gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Resim yarışmasında birinciliği Sığacık Kale Surları ve Sığacık Körfezi’ni bir arada çizen Mustafa Bencan kazandı. Yarışmada seçilen 20 eser, Seferihisar Belediyesi’ne teslim edildi. Seferihisar Belediyesi katılımcılara üzerinde Seferihisar’ın bir taşının yapışık olduğu plaket vererek teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv