Seferihisar sahillerine “hayat öpücüğü”

  • 0
  • 856
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi, Seferihisar’ın Doğanbey, Ürkmez ve Payamlı mahallelerindeki evselatıkları arıtacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisini törenle açtı. 125 binkişinin evsel atığını arıtacak kapasitedeki 15 milyon liralık tesisin özelliklebölgedeki turizm hareketliliğine ciddi katkı sağlaması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında inşasına başladığıDoğanbey İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni tamamlayarak hizmete aldı.Seferihisar’a bağlı Ürkmez, Doğanbey ve Payamlı mahallelerinin evsel atıklarınıbiyolojik arıtmadan geçirecek şekilde planlanan tesis için enerji hatları ve ekyatırımlarla birlikte yaklaşık 15 milyon liralık yatırım yapıldı. BüyükşehirBelediyesi’nin 24. artıma tesisinin açılışını Başkan Aziz Kocaoğlu yaptı.

 

15 milyon liralıktesis
Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, 2004 yılından başlattıklarıarıtma-kanalizasyon hamlesinde, Payamlı- Ürkmez ve Doğanbeyli’nin arıtmasınıtoplayacak 125 bin kapasiteli tesisin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyetidile getirdi. Tesisin kapasitesini geleceğin öngörülerek planlandığını belirtenKocağolu, “Aynı ileri teknolojiye sahip arıtma, Gümüldür ve Özdere’de de bitti.Onu da açacağız. 21 ilçede sadece Yeni Foça arıtması kaldı. Ona dabaşlayacağız. 10 senedir yeraltı yatırımlarından, altyapı yatırımlarındankurtulamadık. Tam bitiriyoruz derken, 9 ilçe daha bağlandı. Onlarınproblemlerini de hep birlikte çözeceğiz” dedi. Ek yatırımlarla birlikte tesisin15 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu. “Türkiye’nin enbüyük çamur çürütme ve kurutma tesisinin kurutma bölümünü  bitirdik.Testler devam ediyor. Güneş enerjisi ile arıtmalardan çıkan çamurun kurutmaçalışmalarımızı da sürdüreceğiz. 2- 3 yıl içinde İZSU yatırımlarının tamamınıgerçekleştirmiş olacağız. Ondan sonra iyileştirme yatırımlarını sürdüreceğiz”diye konuştu. 

 

Jeotermalyatırımlarımız sürüyor
Büyükşehir Belediyesi’nin jeotermal alanında yaptığı yatırımlardan dabahseden Kocaoğlu, “Balçova-Narlıdere jeotermal sahasında çok büyük problemlervardı. Sorunları giderip kapasiteyi arttırdık. Sağlık kampusunu İnciraltı’nayapabilirsek, oraya verecek termal suyumuz da mevcut. Seracılık ve elektriküretiminde kullanmak üzere Seferihisar’daki kuyuları alıp yeni kuyular açtık. 7milyon lira harcadık. Hazineden 160 dönüm civarında bir arazinin tahsisiniistedik. Vermedikleri için buradaki kaynağımız atıl durmakta. Biraz dahakullanamazsak, bu kuyular oksitlenme nedeniyle elimizden çıkacaktır” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv