Seferihisar Soyer’i bağrına bastı

  • 0
  • 798
Yazı Boyutu:

Seferihisar’da kalplerbirleşti. 3 Bin 500 Seferihisarlı, merkez seçim bürosu açılışında CHPSeferihisar Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i bağırlarına bastı. Binlercekişinin “Bu Daha Başlangıç” sloganlarıyla inlettiği ilçe meydanında, BaşkanSoyer’in sürprizi ise yeni yapılacak “Meydan Projesi’nin” tanıtım filmioldu. 

Ulamış, Doğanbey, Ürkmez,Sığacık seçim bürolarının ardından, Seferihisar’da değişime, gelişime devamdiyen Seferihisar sevdalıları İlçe Merkezi’nde buluştu. Açılışta Yaklaşık 3 bin500 kişi, İlçe bürosu önü, Dutlaraltı ve Park Kafe çevresini doldurdu.Seferihisar’da uzun zamanların en kalabalık siyasi toplantısı olarakdeğerlendirilirken, seçim bürosu açılışı değil sanki miting yapıldı konuşmalarıgüne damgasını vurdu. 

YEDİ MİLLETVEKİLİ KATILDI
 İlçe Seçim Bürosu açılışınaCHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Alaaddin Yüksek, Erdal Aksünger,Mustafa Moroğlu, Aytun Çıray, Musa Çam ve Hülya Güven dekatıldı.  Belediye Meclis Üyesi adaylarının tanıtımının ardındansahneye çıkan Tunç Soyer, büyük bir coşkuyla karşılandı. 

HARİTADA BİLİNMEYENSEFERİHİSAR’I ŞİMDİ DÜNYA TANIYOR 
5 yıl önce “Seferihisar hakettiği yerde değil” dedim ve Belediye Başkanlığına talip oldum diyerek başlayanSoyer; “Seçilir seçilmez ilk işimiz Seferihisar’ı dünyanın en prestijlimarkalarından biri olan “Cittaslow”la buluşturmak oldu. 5 yıl önce Serinhisarmı, Sivrihisar mı diye karıştırılan, haritada yeri bilinmeyen Seferihisar,bugün ABD’den Çin’e, Almanya’dan Slovakya’ya dünyanın her yerinden kardeşşehirleri olan bir kent oldu. Bugün Türkiye’nin her yerinde belediye başkanadayları vatandaşlarına sakin şehir olmayı seçim vaadi olarak sunuyorsa ve buprojeyle oy istiyorsa,  biz bununla elbette gurur duyuyoruz” dedi. 

HERKES ANLADI BİR AKP’NİNADAYI ANLAMADI
 30 Mart yerel seçimleriöncesi yavaşlamak değil hızlanmak istiyorum açıklamaları yapan AKP BaşkanAdayını eleştiren Başkan Soyer;  Sakin Şehrin, kalkınmanınyavaşlığıyla hızıyla bir alakası olmadığını herkes anladı bir bu arkadaşanlamadı. Bakın AKP’nin Büyükşehir belediye başkan adayları, belli ki hiçromantik bulmuyor ve “Seferihisar, Karaburun, Tire, Urla, Bayındır’da yavaşşehir hareketinin yaygınlaştırılarak yerel bilincin arttırılmasını projeleriarasına koyuyor. Seferihisar’a ödül veren TBMM Başkanı,  hibe verenKültür Turizm Bakanı, Seferihisarlı üreticiler, köylüler, kadınlarımız,gençlerimiz, çocuk belediyesinin akıllı çocukları hepsi anladı bir tek buarkadaş anlamıyor. Bir de gel oturalım, tartışalım diyor. Neresindenbaşlayayım, ben ne anlatayım bırak kardeşim, yorma beni. Ancak Seferihisar,artık öyle bir yere geldi ki, bu muazzam dönüşümü kimse durduramaz. KimseSeferihisar’ı sadece kaçak mültecilerle haber olan bir kente geri döndüremez.Kimse Seferihisar’ın kırdığı kabuğu, yeniden örüp, kendi içine kapatamaz.Seferihisar herhangi bir kasaba değil, dünyanın gözdesi olmayı sürdürecek,sahip olduğu nimetlerle göz kamaştırmaya devam edecek, yaşanacak kalkınmaherkese, iş ve aş olmaya devam edecek. 

BELEDİYECİLİĞİ ASLİGÖREVLERLE SINIRLI GÖRMEDİK 
5 yıldır yaptıkları çalışmaları da anlatanBaşkan Soyer;  .5 milyon lira değerinde Çöp kamyonları aldık, araçtakip sistemi kurduk, sokak temizleme araçlarından sonra şimdi de sahiltemizleme aracı aldık. 450 bin metrekare kare satıh kapladık. Büyükşehirbelediyemiz sayesinde köy yollarımız yapıldı, Seferihisar ve Doğanbey arıtmatesisleri  ile Seferihisar’ın 30 sene sonra bile arıtma sorunuolmayacak. Ancak belediyeciliği asla bu görevlerle sınırlı görmedik.Belediyenin asıl sorumluluğunun kentin ekonomik dinamiklerinin önünü açmak olduğunainandık. Bu nedenle tarımdan, turizmden kendimizi sorumlu bildik. Tarımdaöncelikle üretici pazarlarını kurduk, ardından onları örgütleyerek Mandalina,Zeytin Üretici Birlikleri kurduk ve aldığımız hibelerle kooperatiflere destekolduk. Mandalina İşleme – Paketleme tesisi satın alarak Birliğedevrettik.  Üreticimizi iyi tarım uygulamalarına ve organik tarımayönlendirdik. Tarımsal ürünleri işleyerek, yan ürünlerini geliştirdik, yerlitohumumuza sahip çıktık. Yani bu memleketin tüm insanlarının ekmeğine sahip çıktık.Hiç kimseyi, hiçbir nedenle birbirinden ayırmadan, işini aşını büyütmeyeçalıştık.

Seferihisar’da işe ve aşaulaşmakta zorlanan vatandaşlarımıza sahip çıktık. Belki de sosyalbelediyeciliğin Türkiye’deki en güzel örneklerini ortaya koyduk. Bugün Seferikartla,1.200 aileye karınca kararınca destek oluyoruz.  5 yıldır 5 kuruşharcamadan ve fırıncılarımızın desteğiyle ihtiyaç sahiplerine 50 kuruştan ekmeksatıyoruz. Bütün bunları neden yapıyoruz biliyor musunuz? Komşumuz aç yatarkenbiz tok yatamıyoruz da ondan. Ama bu daha başlangıç daha yapacak çok işimizvar. Seferihisar için ne yapsak az ve yine aynı şeyi söylüyorum” dedi. 

30 BİN ÖĞRENCİLİ KAMPÜSHAYAL EDİN
Önümüzdeki dönem yapmayıplanladıklarıyla ilgili de konuşan Başkan Soyer; Bir ucunda 30 bin öğrencisiolan, diğer tarafında termal kaynakları olan bir Seferihisar düşünün. BunlarSeferihisar’ın 5 sene sonrasını hayal bile edemezler” dedive  jeotermal, üniversite, meydan projesi gibi projeler hakkındabilgiler verdi.
Açılışın ardından Tunç Soyerve milletvekilleri, yenileme ve büyütme işi tamamlanan pazaryerini ziyaretetti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv