Seferihisar turuncu bayramı kutladı, İzmir Seferihisar’a aktı!

  • 0
  • 787
Seferihisar turuncu bayramı kutladı, İzmir Seferihisar’a aktı!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin mandalina cenneti Seferihisar, mandalina sezonunun açılışını binlerce kişiyle birlikte kutladı. Şenlikte En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “Mandalina Kral ve Kraliçesi”, “En İyi Mandalinalı Yiyecek”, “En Yavaş Bisiklet Sürme”, “En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarım” yarışmaları düzenlendi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptıkları anlaşmayla bu yıl Hollanda’ya 21 tonluk 10 tır mandalina göndereceklerinin müjdesini verdi.

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Mandalina Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. 15 Kasım Pazar günü kortej yürüyüşüyle başlayan etkinliğe CHP İzmir Milletvekilleri, Musa Çam, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Kaymakam Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Arnavutluk Konipsol Belediye Başkanı Shuip Bequri, Kıbrıs Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ve binlerce vatandaş katıldı. Şehitler Çeşmesi önünden başlayan yürüyüş, etkinlik alanı olan Kapalı Pazaryeri’nde tamamlandı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, şenlik açılış konuşmasında Paris'teki terör saldırılarının acısını hissettiklerini, Anadolu'nun farklı yerlerinden gelen şehit haberlerinin de iç acıtmaya devam ettiğini söyledi. Terör saldırılarının "kimsenin emniyette olmadığı" duygusunu yaşatmayı amaçladığını belirten Soyer, "Korkarsanız, hiçbir şey yapmamanızı isteyenleri memnun edersiniz. Biz korkmuyoruz ve bizi korkutmak isteyenlere inat, bu etkinliği düzenliyoruz" dedi.

Seferihisar'ın büyük bir mandalina bahçesi olduğunu, bunun değerini, üreticinin ekmeğini büyütmek çalıştıklarını söyleyen Soyer; “Önce Mandalina Üretici Birliğini kurduk. Ardından, işleme paketleme tesisi satın aldık ve birliğe devrettik. Ürünü işlemeye başladık. Sadece dalından koparılıp satılan bir ürün olmaktan çıkartmak, rekabet gücünü arttırmak, raf ömrünü uzatmak ve katma değerini büyütmek için yan ürünlerini geliştirmeye başladık. Bu sezon, mandalinamızı kurutmaya başlıyoruz. Yine bu sezon, Seferihisar’ın en büyük ihtiyaçlarından birini, soğuk hava deposunu faaliyete geçireceğiz. Ürünün değerini yükseltmeye devam edeceğiz. Bunun için mandalina bahçelerini korumamız, betona feda etmememiz gerek. Zeytinimize, asmamıza, enginarımıza sahip çıkmalıyız. İmar hakkı için bahçelerini yok edenleri gördükçe içimiz yanıyor” şeklinde konuştu.

HOLLANDA FUTBOL TAKIMIYLA MANDALİNA ANLAŞMASI
Geçen yıl ilk kez Almanya'ya 2 tır mandalina ihraç ettiklerini söyleyen Soyer; "Bu sene Hollanda'ya, ayın 21'inden itibaren, her biri 21 tonluk 10 tır yolcu edeceğiz. Hollanda'nın PEC Zwolle takımıyla satış anlaşması yaptık. 3 kiloluk paketler halinde gidecek. Kutunun üzerinde “I love Seferihisar” yazısının yanı sıra kulübün arması ve Mc Donald’s markası da olacak. Bu kutuların binlercesi, Hollanda'da statlarda dağıtılacak. Ayrıca Mc Donald’s markasının satış noktalarında binlerce kişiye Seferihisar mandalinası dağıtılacak. Kulüp bundan gelir elde edecek. Böylece 100 bin avroya eşdeğer reklam ücretsiz yapılacak. Bu daha başlangıç, seneye 5 bin ton göndereceğiz" dedi.Mandalina Şenliği etkinlikleri kapsamında “En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “Mandalina Kral ve Kraliçesi”, “En İyi Mandalinalı Yiyecek”, “En Yavaş Bisiklet Sürme”, “En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarım” yarışmaları düzenlendi.

En iyi mandalina üreticisi Vesile Güney seçilirken, En İyi Mandalinalı Yemek ödülü Nihan Yavuz ve İpek Güven’e, Mandalinalı tatlı ödülü ise Büşra Aydın’a verildi. En Yavaş Bisiklet Sürme Yarışmasını Sercan Özuyuntaş, en iyi hediyelik eşya tasarım yarışmasını ise Ayfer Güleç kazandı.

YENİ KRAL VE KRALİÇE BELLİ OLDU
Mandalina Şenliği’nin en dikkat çeken yarışması olan Mandalina Kral ve Kraliçe’nin seçildiği güzellik yarışması yine büyük heyecana sahne oldu. Rönesans Ajans tarafından hazırlanan güzellik yarışmasında Seferihisar Belediyesi’nin misafirleri olarak ünlü gazeteci ve televizyoncu Fatih Portakal ve tiyatro sanatçısı Altan Gördüm de yer aldı. Yarışma kostümlerinin modacı Jeyan Gedik tarafından hazırlandığı yarışmada Mandalina Kralı 2 numarayla yarışan Berkay Kococoğlu, Mandalina Kraliçesi ise 1 numarayla yarışan Gizem Şehirli oldu. Kral ve kraliçeye taçları Kaymakam Resul Çelik ve Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından takıldı.
Mandalina Şenliği Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseriyle tamamlandı. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv