Şehir Ödülleri Türkiye sahiplerini buldu

Yaşayan Şehirler Platformu’nun ilk ekinliği olan Şehir Ödülleri Türkiye törenle sahiplerini buldu.

  • 0
  • 1.490
Şehir Ödülleri Türkiye sahiplerini buldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşayan Şehirler Platformu’nun ilk ekinliği olan Şehir Ödülleri Türkiye törenle sahiplerini buldu. Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen törene  İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi A. Muzaffer Tunçağ, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Banu Aslanertek’in de katıldı. 

1 Ağustos 2017- 8 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye’nin 81 ilindeki tüm kamu ve özel kuruluşların projelerini sunduğu, Şehir Ödülleri Türkiye kapsamında de Özel Ödüller’de 3 farklı kategoride, Umut Işığı Temalı Paydaş Ödüllerinde 20 farklı kategoride, Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüllerde ise 4 farklı kategoride ödül ile yerel yönetimlerden, özel kuruluşlara, kalkınma ajanslarından üniversitelere kadar birçok farklı alanda şehrine katkı sağlayan, yerelden kalkınma yaratan şehir paydaşlarını değerlendirdi. Yoğun başvuru süreci sonunda Türkiye’nin farklı bölgelerinden kurum ve kuruluşlar seçkin jüri üyelerinin değerlendirmesi ile ödül aldı.

Şehir Ödülleri Türkiye Özel Ödüller kategorisindeki ilk ödül “Şehre Adanmış Yaşam” Ödülü Eskişehir’de yaratmış olduğu etki, değişim ve örnek yaşamıyla, gerek akademisyen gerekse kent liderliği kimliğiyle yeniden bir şehir ve bilinçli şehirli yaratan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e verildi. Türk kültürünü ve sıcaklığını tüm Dünya’ya aktaran Barış Manço’yu temsilen, oğulları, Doğukan ve Batıkan Manço’ya “Şehri Temsil” ödülü, “Şehrine İnananlar” ödülü  Ahmet Nazif Zorlu’ya verildi. Gaziantep’ten, Edirneye, Lüleburgaz’a çok sayına il ve ilçenin ödül aldığı törende ünlü yönetmen Sayın Yüksek Aksu ve Tv2’de “Çok Gezenti” programı ile tanıdığımız Burak Akkul ile 26 Kalkınma Ajansı arasında İZKA İzmir Kalkınma Ajansı’nın ödülleri Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akın tarafından sahiplerine dağıtıldı.

Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesinin işbirliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Kalkınma Bakanlığı destekleri ile hayata geçen projenin mimarı Alper Akın, proje amacının şehir çıkar ortağı paydaşların süreç farkındalığının arttırılması, kentin geleceğini şekillendirecek doğru proje ve uygulamaların desteklenmesi, iyi uygulamaların örnek gösterilmesi, diğer kentlerdeki paydaşlar ile paylaşılması, yeni proje ve uygulamalar için cesaretlendirilmesi, fikir alışverişi yapabilecekleri ortak zemin oluşturması amaçlanan Şehir Ödülleri Türkiye’nin, birincil amacının ödüller ile paydaşlar arası iletişimin kuvvetlendirilmesi, öngörülen etkinlikle konu üzerine çalışan akademisyenler ile kent yönetici ve kanaat önderlerini, ticari örgütleri, sektör örgütlerini, sivil toplum örgütlerini, tüm araştırmacılar ve kentin geleceğine yön verebilecek çevrelerin birbirlerinden etkilenmesi hedeflendiğini söyledi.

KANDILLER SERIF AKSIT İMZALI
T.C. Turizm Bakanlığı özel izni ve işbirliği ile Efes Müzesi envanterlerinde yer alan ve  daha önce hiç sergilenmemiş olan, Heykel Sanatçısı Şerif Akşit tarafından yeniden yaratılan tarihi bir kandil, İzmir şehrinin tarihi değerlerine, coğrafyasında geçmişte yaşamış medeniyetler ve kültürlerine dikkat çekmek, ören yerlerimiz, müzelerimiz ve eserlerimizin farkındalığını arttırmak, İzmir’in bilinirliği ve tanınırlığını yükseltmek amacıyla  tercih edildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Arşiv