Şehit Polis Fethi Sekin için koşacaklar

Geçtiğimiz 5 Ocak’ta Bayraklı’daki İzmir Adliyesi önünde meydana gelen terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin için Ege Üniversitesi’nde yol koşusu düzenlenecek.

  • 0
  • 731
Şehit Polis Fethi Sekin için koşacaklar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi’nin organizasyonuyla “Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu” düzenlenecek. Düzenlenecek koşuda, İzmir Bayraklı Adliyesi önünde 5 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen terör saldırısında büyük bir kahramanlık göstererek çok sayıda vatandaşın hayatını kurtaran ve burada şehit düşen Şehit Polis Fethi Sekin ve kahraman şehitlerimiz anılacak. Koşunun Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen “Tanıtım Toplantısı”na Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Ak ve öğretim üyeleri katıldı.

GELENEKSEL HALE GELECEK
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Ak, “ Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu” Ege Üniversitesi’nin organizasyonuyla İzmir Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve çeşitli kurum, kuruluşların desteğiyle 1 Mart 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Yol koşusu, Ege Üniversitesi Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi Şelale önünde saat 10.00’da başlayacak olup, koşu parkuru toplam 11 kilometre olacak.  Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi önünde bulunan şelaleden başlayacak olan toplam 11 kilometrelik koşu, İzmir Adliyesi önünden geçilerek tekrar Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi önünde son bulacak. Türkiye Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak düzenlenecek olan koşuda başvurular ise ücretsiz olacak. Başvurular 27 Şubat 2017 tarihinde saat 12.00’ye kadar sürecek. Bu etkinlik her yıl 5 Ocak’ta “ Fethi Sekin Anma Koşusu” olarak düzenlenecek ve geleneksel hale getirilecek. Destek veren kurumlara  teşekkür ediyorum” dedi.
Nağme Burguç ise  “ Çok kısa zamanda bu organizasyonu gerçekleştirdik.  Kayıtlarımız beş gün önce başlamasına rağmen şu an 500’e yakın katılım başvurusu aldık. ‘Dokuz Eylül’ ve ‘Atadan Anaya’ koşularından sonra gerçekleşecek olan en önemli koşu. Türkiye Atletizm Federasyonu ve sponsorlarımız bize önemli desteklerde bulundular. Koşumuzda milli atletlerimiz de bulunacak. Herkesin katılımına açık bir koşu. Daha önce hiç spor yapmamış kişiler dahi taahhütnameyi imzalayarak yarışa katılabilirler. Tüm şehitlerimiz adına kahraman Fethi Sekin koşusunu  düzenlemekten onur duyuyoruz” diye konuştu.
İZMİR (Ege Ajans/Gökçe Nur Avcı- Cansu Çeviker)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv