Selçuk Yaşar Sanat Galerisi, Mustafa Pilevneli’yi ağırlıyor

60 yılı aşkın süredir doğayı sanatseverlere hissettiren eserleriyle resim sanatına renk katan usta sanatçı Mustafa Pilevneli’nin resim sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıldı.

  • 0
  • 487
Selçuk Yaşar Sanat Galerisi, Mustafa Pilevneli’yi ağırlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

60 yılı aşkın süredir doğayı sanatseverlere hissettiren eserleriyle resim sanatına renk katan usta sanatçı Mustafa Pilevneli’nin resim sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıldı. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, sanatçı Mustafa Pilevneli ile birlikte sergiyi gezdi.
 
Sanatseverlerin yoğun katılım gösterdiği, Mustafa Pilevneli’nin birbirinden renkli 33 eserinin sergilendiği sergi açılışına Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Gökoğlu, Yaşar Holding Satınalma Koordinatörü Turgut Sarıoğlu ve İzmir iş ve sanat dünyasından çok sayıda sanatseverin yanı sıra Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katıldı.
 
Tuvalin yanı sıra cam, mozaik, vitray, ahşap gibi çok sayıda malzeme ve özgün baskı yağlıboya, akrilik, sulu boya gibi farklı teknikleri eserlerinde kullanan, doğayı ve doğanın güzelliklerini eserlerine yansıtan usta sanatçı Mustafa Pilevneli sergi açılışını takip eden gün Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde genç sanatçılarla bir de söyleşi yaptı.
 
Söyleşide sanat hayatının geçmişine değinen Mustafa Pilevneli, güzel sanatlar lisesi öğrencilerine ve genç sanatçılara gelecekte ne yapmak istediklerini sorarak başladığı söyleşide; “Her ne yapıyorsanız yapın, onu aşk ile yapın. Sanatçı olmak, aşk meselidir. Bir işin peşinden aşkla giderseniz her gün o işe bir farklılık katabilirsiniz. Seçtiğiniz alandaki sanatçıları mutlaka takip edin. Şunu unutmayın, her türlü sanatçıya ihtiyacımız var. Ben çok genç yaşta ressam olmaya karar verdim. Harflerden önce resim yapmayı öğrendim. Daha      6 yaşındayken, yaşıtlarım sokakta oynarken, ben Fenerbahçe’de bir ağacın altında karşımdaki kuleyi resmetmeye çalışırdım. Okulu bitirdikten sonra resim yeteneğimi farklı alanlarda da kullandım. Vitrin ve dekor tasarımcılığı yaptım. Mekana kostüm gibi renk giydirmenin önemli olduğuna inandım ve yaptıklarımla da karşımdakileri inandırdım. Siz de yaptığınız işe inanıyorsanız, ona aşkla bağlanın ve her zaman işinizi savunun”dedi. 
 
Mustafa Pilevneli kimdir?
1940 yılında İstanbul’da doğdu.  1960’da,  adı daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak değişen Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Dekoratif Resim Bölümü’nden mezun oldu ve aynı okulda 50 yıl görev yaptı.
Mimaride gerçekleştirdiği cam, mozaik, vitray, seramik, ahşap ve beton sanat eserlerinin dışında gravür, suluboya ve resim tekniklerinin çeşitlemeleriyle sayısız sergiler açtı, ödüller aldı.
Prof. Mustafa Pilevneli elli yılı aşkın sanat hayatında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve ardından Işık ve Doğuş Üniversitelerinde birikimini ve sanat heyecanını genç öğrencilere aktaran derslerini sürdürmeye devam etmiştir. Sanat çalışmalarına halen kendi atölyesinde devam etmektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv