Sesil Müzayede Evi’nden İzmir’e armağan

  • 0
  • 1.387
Sesil Müzayede Evi’nden İzmir’e armağan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Toplum Bilimci Hüsran Akıllıoğlu’nun 2 yıl önce kurduğu  Sesil Müzayede Evi, İzmir’e yeni bir sanatmerkezi kazandırıyor.  Kentin kültür vesanat hayatına farklı bir soluk kazandırmak için Sesil Müzayede Evi’ni kurarakyola çıkan Hüsran Akıllıoğlu, şimdi de Tarihi Asansör’ün yer aldığı DarioMoreno Sokağı’nda asırlık beyaz sakız evini restore ederek İzmir’ekazandırıyor.
 
 
İzmir’e değer kazandıracak

İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihinde Ege Bölgesi’nin ilkmüzayede evini kurduklarını, şimdi de Dario Moreno Sokağı’nda bir asır önceinşaa edilen eski bir evi, restore ederek kente kazandıracaklarını dile getirenSesil Müzayede Evi Kurucusu Hüsran Akıllıoğlu, kısa süre içinde Sesil Müzayedeve Sanat Evi’ni kentin hizmetine sunacaklarını söyledi. Restorasyonu MimarNecdet Şenoğlu, Yüksek Mühendis Çetin Oktay ve ekibinin gerçekleştirdiğini,çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü anlatan Akıllıoğlu, “Bu projemizleİzmir’e bir değer kazandırmayı amaçlıyoruz. Dario Moreno Sokağı yenilenenevleri ile kent  için bir cazibe merkezihaline geldi. Biz de bu tarihi sokakta İzmir’in kültür ve sanat hayatına katkısağlamak istiyoruz. Burada müzayedeler gerçekleştirmeyi, kültür ve sanatsöyleşileri, sergiler yapmayı planlıyoruz. Tarihi dokuya sahip bu mekanıİzmir’e kazandırırken, kentin kültür ve sanat hayatına da destek olmanınonurunu yaşamak istiyorum” dedi.

Asırlık ev

Restore ederek kente kazandıracakları evin 1900’lü yıllarınbaşında inşaa edildiğinin bilindiğini ifade eden evin zemin katında 3 oda ilebüyükçe bir sofanın yer aldığını,  arkabahçe tarafında ise mutfağının bulunduğunu söyledi. Evin, İzmirli ünlü sanatçıDario Moreno’nun yaşadığı sokakta yer aldığını belirten Akıllıoğlu, “Moreno oyıllarda İzmir Kordon'da bulunan NATO binasının yerindeki Marmara Gazinosu'ndada sahneye çıkıyormuş. Moreno müzisyenliğini biraz daha ilerletince annesiMadam Roza ile birlikte Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Karataşsemtindeki Asansör  Sokağı'nataşınmış. Bugün Dario Moreno Sokağı olan yer, tarihi Asansör  ve asırlık evleri ile nedeniyle büyük ilgigörüyor “ diye konuştu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Arşiv