Seslerin mucizesi "Miracle" raflarda

  • 0
  • 887
Seslerin mucizesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın dört bir yanına sesiyle nefes veren, 'New Age’ müziğin ülkemizdeki başarılı temsilcisi Seda Bağcan’ın son mucizesi “Miracle” çıktı.
Müziğin, ezgilerin, seslerin ve frekansların şifa verici, dönüştürücü gücü, kadim zamanlardan beri biliniyor. Binlerce yıldır hemen her medeniyetin peşine düştüğü müzik ile şifa, huzur ve aydınlanma arayışı, Seda Bağcan’ın da yola çıkma sebebi olmuş. Müzik ile ruhsal dönüşüm yolunda kandil yağı olarak Uzakdoğu’nun ses ve titreşimlerini yanına alan Bağcan, albümleriyle dünyanın hemen her yanına nefes veriyor.

Kelimelerin suyun moleküler yapısı üzerindeki etkileri üzerine yaptığı deneylerle tanınan Japon araştırmacı Dr. Masaru Emoto tarafından da müzikleri ‘şifa verici’ olarak onaylanan Bağcan’ın hayat amacı kendi sözleriyle ‘Şifa, Müzik ve Bilim’. Misyonu ise, ‘Çıkarmaya cesaret edemediğimiz en yüksek potansiyelimize, yani kendimize uyandırmak’.

Para hırsı, güç, iktidar hırsı, bağımlılıklar, aşırı yemek, doymayan bir cinsel açlık, mutsuzluk, huzursuzluk, kronik hastalıklar ve depresyon… Tüm bunlar hepimize ne kadar da tanıdık geliyor. Seda Bağcan müziği işte bu dipsiz arayışları sürdürmek yerine süpürmeyi tercih edenleri hedefliyor.
Kendi projesi olan “Dünya Barış Turnesi" kapsamında bugüne kadar Güney Afrika, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Portekiz, Belçika, Almanya, Avusturya, Hindistan, Japonya, Peru, Arjantin, Brezilya, Uruguay, Şili, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da konserler düzenlemiş olan Bağcan, müziği ile insanlara ruhsal şifa vermeyi amaçlıyor. Çünkü dünyadaki tüm sorunların insanın kendisiyle barış ilan edememesinden kaynaklandığına inanıyor. Müziğinde bir anlık da olsa o hep aranan ‘huzur’u var etmeyi amaçlayan Bağcan, o anı bir kez yaşayanın daha sonra istediği zaman hatırlayabileceğini iddia ediyor.

Ama Bağcan’ın konserlerine gitmenin veya albümlerini dinlemenin çok sesli bir şartı var: Şarkı söylemek! Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalara göre biliyoruz ki, genç, uzun ve sağlıklı yaşamak için günde en az 7 dakika şarkı söylemek gerekiyor. Araştırmalar 7 dakikadan sonra enerji alanımızın değişmeye başladığını gösteriyor. Bu nedenle Bağcan’ın müziğinin etkisi, şarkılara eşlik edildiğinde katlanarak artıyor.
Hani çok bilindik bir Çin hikayesi vardır: İmparator kendisine satranç oynamayı öğreten Brahman rahibe “Dile benden ne dilersen” der. Rahip “Satranç tahtasının 64 karesi var. Birinci kareye bir pirinç tanesi koyun. Yanındaki kareye birincinin iki katını, üçüncü kareye ikincinin iki katını. Her bir kareye bir öncekinin iki katı kadar pirinç koyun ve o pirinçleri bana verin” der. İmparator bu basit isteğe kızar ve vezirine “Şu sefile ne istiyorsa verin” diye çıkışır. Sarayın tüm saymanları bir araya gelirler ama bir türlü rahibin istediği pirinç sayısını hesaplayamazlar. Sonunda görürler ki Çin’deki bütün ambarları hatta gelecek yılın ürününü de toplasalar rahibin isteğini karşılayamıyor. Çünkü matematik dilinde 2 üzeri 63 olarak ifade edilen hesaba göre rahip 184 milyar tondan fazla pirinç istemiştir. İşte Bağcan’ın müziğinin etkisi de satranç tahtasındaki pirinçler gibi katlanarak artıyor.
Şarkılarında, Uzakdoğu’da binlerce yıldır tekrarlanan ses ve titreşimleri (mantra) kullanan sanatçı, 'New Age’ müziğin en önemli temsilcilerinden sayılan, 19 kez Grammy’e aday olmuş Kitaro ile de yurtdışında birlikte çalışmalar yürütüyor. Bağcan’ın albümleri dünya raflarına geçen yıldan itibaren, Kitaro’nun albümlerini çıkaran Domo Music Group tarafından dağıtılıyor.

Bağcan’ın şarkılarında kullandığı Sanskritçe sözlerin yarattığı titreşim, yapılan araştırmalara göre hormonları etkileyerek şifa sağlıyor. Dilimiz damağa değdiğinde 75-80 değişik siniri aktive etmiş oluyoruz. Ayrıca nefesin soluk borusundaki yolculuğu da eklenirse, tüm vücudumuzda bir çalışma başlıyor. Beynimizin sağ sol lobları dengeleniyor, enzimler, hormonlar dengeleniyor, tüm iç organlarımız uyarılıyor ve organ tembellikleri engelleniyor. Kundalini yoga öğretisinde de olduğu gibi, bir alışkanlık için 90 gün, bu alışkanlığın karaktere etki etmesi için 120 gün, bu alışkanlıkta ustalaşmak içinse 1000 gün tekrar etmek gerekiyor. Bağcan’ın müziği de tekrar tekrar dinlendikçe enerji kapılarını açarak, enerji dengemizi sağlıyor. Seslerin tekrarlanması zihnin boşaltılmasını sağlayarak konsantrasyonu arttırıyor. Genç, uzun ve sağlıklı yaşamanın kapılarını aralıyor.
ODTÜ Elektrik ve Elektronik bölümü mezunu olan Bağcan, müziğinde frekans ve titreşim teknolojilerini kullanıyor, sufi müziğinden de esinleniyor.
Sanatçı son albümü “Miracle” ile, insanların zararlı alışkanlıklardan kurtulması, şifa bulması, sakinleşmesi ve farkınladıklarının artması amacında. Bağcan “Okyanusta bir su damlası… Öyle ki her damla tüm okyanusu bilir, birbirinden ayrı olmadığını, bir, zamansız ve mekansız olduğunu…” sözleriyle “Mucize”yi anlatıyor.

SEDA BAĞCAN ÖZGEÇMİŞ
Hepimizin çok yakından tanıdığı Bağcan ailesinin bir üyesi. Çok küçük yaşlarda müzik yaşamιna başlayan Seda Bağcan ilk konser deneyimini 6 yaşιnda Ankara Radyosu Türk müziği korosu ve saz ekibiyle verdi. 7 yaşιnda Ankara Konservatuarι deǧerli hocalarιndan Prof. Dr. Muzaffer Arkan’dan piyano ve armoni dersleri almaya başladı. Ankara Müzik Derneği Çocuk Korosu, Mustafa Apaydιn yönetimindeki TRT Ankara Çoksesli Gençlik Korosu’nda uzun seneler şarkι söyleyen Seda Baǧcan, Ankara Opera ve Balesi’nin sahneye koyduǧu Benjamin Britain’ιn ‘Bir Opera Yapalιm’ operetinde ve çeşitli operalarda oynadı, üniversite yιllarιnda da çeşitli pop, jazz orkestralarιyla calιşıp onserler vermiştir. Türkiye’de Eurovision Şarkι Yarιşmasι elemelerine, Kuşadasι Festivali’ne ve Altιn Anten gibi çeşitli müzik yarιşmalarιna da katιldı.

ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliǧi bölümden mezun olan Seda Baǧcan biomedikal (tibbi elektronik ) mühendisliǧi dalιnda ihtisaslaştı. Türkiye’de  ve Almanya’da Tιbbi Diagnostik alanιnιn önde gelen şirketlerini kurdu ve yönetti. Ailede ciddi bir rahatsιzlιǧa çare bulma araştιrmalarι sιrasιnda alternatif tιp yöntemleriyle tanιşιp kendini bu alanda yetiştirmeye başladı. Reiki masterι, Reconnection uygulayιcιsι, Signature Cell Healing ögretmeni Deeksha uygulayıcısı olan Seda Baǧcan’ιn hayat tutkusu, müzik,yoga ve bilim haline gelmiştir.
Seda Baǧcan Hatha yoga, Ashtanga ve Jivamukti yogadan sonra Yogi Bajian’ιn bulduǧu Kundalini Yogaya başladı. Naam Yoga öǧretmeni de olan sanatçı, Almanya’da ve birçok ülkede yoga dersleri veriyor. Türkiye’de ilk albümü 2009 yılında çıkan sanatçının albümleri sırasıyla, Sunrise, Remember, Neyim Sufi Sol, I am That I am ve Miracle. Miracle sanatçının “opus magnum”u. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv